Povežite se s nama


Grad Opatija i Poliklinika Dental iz Rijeke sufinancirat će preventivne zdravstvene preglede za građane Opatije starosti iznad 40 godina, gdje će građani moći odabrati jedan od sljedećih pregleda – ultrazvuk abdomena ili ultrazvuk dojke, odnosno ultrazvuk prostate, a koji će građane koštati 30 kuna, istaknuli su na konferenciji za medije gradonačelnik Ivo Dujmić, ravnatelj Poliklinike Dental Paolo Petretić i voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Zlata Torbarina.

–  Grad Opatija je raspisao Javni poziv za financiranje javnih potreba, u kojima je i zdravstvena zaštita građana te smo prihvatili ponudu Poliklinike Dental iz Rijeke koja nam je, po sličnom modelu kao i prethodnih godina, ponudila suradnju. Tako će se za 500 građana Opatije starijih od 40 godina omogućiti preventivni zdravstveni pregledi, i to ultrazvuk abdomena, ultrazvuk dojke i ultrazvuk prostate. Građani kao krajnji korisnici pregled će platiti 30 kuna, dok će Poliklinika Dental sufinancirati pregled u visini od 120 kuna, a Grad Opatija 100 kuna po korisniku. Za ovu namjenu utrošit će se 50 tisuća kuna proračunskih sredstava, istaknuo je gradonačelnik Dujmić te naglasio kako Grad Opatija puno izdvaja za zdravstvenu zaštitu građana, među kojima su sufinanciranje rada Turističke ambulante i mobilnog palijativnog tima, financiranje preventivnih cijepljenja za djecu, cijepljenja protiv vodenih kozica, pneumokoknih bolesti i rotavirusne bolesti, zatim besplatna prehrana za dojenčad po preporuci liječnika pedijatra, sufinanciranje rada Crvenog križa u kojem djeluje Kluba žena Liburnije liječenih od raka dojke, kao i pregledi za mlade sportaše u Thalassotherapiji te korektivna gimnastika za osnovnoškolce.

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Zlata Torbarina objasnila je da svi zainteresirani građani trebaju popuniti zahtjev i predati ga u pisarnicu i nakon što se u nadležnom odjelu izvrši provjera, vaučer će biti moguće preuzeti također u pisarnici Grada. Zahtjev se može popuniti i on-line na web stranicama Grada Opatije. Nakon podizanja vaučera, građani će se morati telefonski naručiti na pregled u Poliklinici Dental, na broj telefona 051 634 313, svakog dana od 8 do 19 sati, a subotom od 8 do 13 sati. Zahtjevi se zaprimaju u pisarnici od 16. travnja (na obrascu koji će biti dostupan od ponedjeljka u pisarnici ili on-line na web stranici Grada).

Ravnatelj Poliklinike Dental Paolo Petretić kazao je kako se Poliklinika Dental nalazi na Kantridi, na adresi Lošinjska 16, imaju vlastiti parking, a lako se dođe i autobusom – prva autobusna stanica gradske linije poslije stadiona. Istaknuo je da njihova Poliklinika vrši kompletnu radiološku i ultrazvučnu djelatnost te imaju iskustva u provođenju sličnih projekata sa nizom drugih gradova i općina. Na kraju je pozvao građane da se odazovu te naglasio značaj preventivnih pregleda za zdravlje građana, navodi se u objavi Grada Opatije.