Povežite se s nama


Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se ukupno 51 prometna nesreća, od kojih su pet teže i 46 lakše nesreće.

U nesrećama je pet osoba teže i 10 lakše ozlijeđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 397.300 kuna. K tome je u nesrećama sudjelovalo i osam stranih državljana te tri pješaka, kao i pet alkoholiziranih vozača. U nadzoru je ukupno alkotestirano 430 vozača, od kojih je kod njih 54 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan vozač je odbio alkotestiranje.

Od spomenutih alkoholiziranih vozača, 22 su u skupini između 25 i 35 godina života, 20 ih je starosne dobi iznad 35 godina života, dok ih je 15 u dobnoj skupini između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu tijekom tjedna je izmjerena u petak, 18. svibnja, 38- godišnjem vozaču osobnog vozila marke „VW Golf“. Njega je policija zatekla oko 16.30 sati u Opatiji na Novoj cesti kako upravlja vozilom bez registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,76 g/kg. Vozilom je upravljao u vrijeme zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Zbog navedenih prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.