Povežite se s nama

Vijesti

Opatijci nezadovoljni semaforom i prometnim režimom na Slatini zbog izgradnje hotela

Objavljeno

na

Foto: Smiljan Prpić
U Opatiji je tijekom jeseni prošle godine krenula izgradnja novog hotela čiji je investitor Katarina Line, a nakon početne faze radove krenuo je prilično duboki iskop građevinske jame te je zbog toga zatvoren jedan prometni trak. Postavljen je semafor koji regulira promet, no vrlo često se u smjeru Nova cesta – Slatina stvaraju gužve, dok u suprotnom smjeru prometuje iznimno mali broj vozila.

“Razumijem da se investitoru iziđe u susret i da se dio ceste blokira kratak period dok se gradilište ne formira. Ali da se dio ceste blokira za odlaganje građevinskog materijala ne razumijem. Zbog tog razloga često stojimo u koloni nekad većoj nekad manjoj, ali stojimo. Gradska vlast bi se trebala ovim problemom pozabaviti, na način da se cesta oslobodi, a investitoru omogući nesmetana gradnja. Poštovani gradonačelniče djelujte da bi nam gosti mogli ući u grad bez velikih čekanja”, poručio je putem društvenih mreža vlasnik opatijskog hotela Domino, Mirzet Jusufagić.

Nezadovoljstvo je podržao i dio građana, no iz gradske uprave su u svom kratkom odgovoru naznačili kako promjena u režimu prometovanja neće biti.

“Privremena regulacija prometa sa zauzećem kolničke trake u Ulici Velog Jože i regulacija prometa semaforima, prema Rješenju Grada Opatije i elaboratu tvrtke Rijekaprojekt, na snazi su zbog sigurnosnih razloga. U tijeku su radovi na zaštiti građevinske jame pa bi prometovanje, posebice vozila veće težine, tom trakom moglo biti rizično. Radovi na lokaciji mogu trajati do 15. svibnja 2022. i tada će prometovanje biti vraćeno na staro”, poručili su iz Grada Opatije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram