Povežite se s nama

Zapadni trgovački centar vrlo je često glavno odredište brojnih Opatijaca i svih onih koji žive dalje prema Lovranu i Mošćeničkoj Dragi kad je u pitanju obavljanje kupnje odjeće i raznih drugih potrepština.

No, ukoliko nemaju automobil odlazak u ZTC može predstavljati i mali problem, naročito kad se radi o starijoj generaciji. Naime, autobusna linija 32 ne staje na autobusnom ugibalištu u neposrednoj blizini spomenutog trgovačkog centra, već u Liburnijskoj ulici, koja je udaljena 600-tinjak metara.

Taj problem na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije tijekom aktualnog sata iznio je HSU-ov vijećnik Dušan Mušćo. “Ljudima starije životne dobi predstavlja problem što autobus ne staje kod ZTC-a, već moraju poprilično daleko hodati. Postoji mogućnost da se uvede dodatno zaustavljanje, ne znam koji je razlog da se to ne napravi”, rekao je Mušćo.

Opatijski gradonačelnik složio se s prijedlogom. “Uputit ćemo upravi Autotroleja ovo pitanje i da se, ukoliko je moguće, uvede stanica za liniju 32 kod ZTC-a”, odgovorio je Ivo Dujmić.