Povežite se s nama

Opatija već duži niz godina ima poprilično siromašan noćni i zabavni život, naročito izvan glavne ljetne sezone. Čak i tijekom većih događanja kroz ljeto prilično su učestale žalbe Opatijaca, naročito onih starije životne dobi, a nerijetko zovu i policiju kako bi intervenirali.

Jedna Opatijka tako se ovih dana obratila gradonačelniku Ivi Dujmiću na njegovom Facebook profilu te se požalila na buku s koncerta na maloj Ljetnoj pozornici, a onda se dogodilo vjerojatno ono što nije očekivala. Javili su se brojni sugrađani i gotovo svi do jednog kritizirali su njezinu opasku o prevelikoj buci.

“Gospodine Dujmiću, kad ubuduće budete davali dozvolu manifestacijama gdje buka na javnom mjestu od 100 decibela treba trajati do 4.00 ujutro, preselite je pred vlastitu kuću. Sigurna sam da će to totalno oduševiti Vaše susjede”, poručila je gradonačelniku Irina S.

Kao što smo spomenuli, ubrzo su se u raspravu uključili mnogi Opatijci koji su se pobunili protiv takvog načina razmišljanja te pohvalili činjenicu da se u posljednje vrijeme u Opatiji ipak mnogo toga događa, a Irini preporučili da se preseli u neke mirnije dijelove Opatije, pa čak i na Učku.

Noćni život u Opatiji ove je godine započeo s nekoliko atraktivnih koncerata i zabava u klupskom prostoru KTC-a Gervais, a tijekom ljeta se nastavio s mnogim većim koncertima i drugim zabavama na brojnim opatijskim lokacijama. Ovog se vikenda tako primjerice na rasporedu našlo mnogo toga: Barufe, Vološćanska noć, RNB Exclusive party u Angiolini, 17. obljetnica Colosseuma, Carski grad, Ičićanska ljetna noć, brojni manji koncerti na hotelskim terasama…

Za nadati se je kako sve to neće stati sa završetkom ljeta te kako će se noćni život i tijekom jeseni te zime ponovno nastaviti u spomenutom klupskom prostoru KTC-a Gervais koji može primiti čak tisuću posjetitelja, ali i na nekim pogodnim drugim lokacijama. Očito je kako su Opatijci definitivno željni povratka noćnog života u svoj grad.