Povežite se s nama

Vijesti

Opatiji 480 tisuća kuna za 2. fazu Interpretacijskog centra dr. Andrija Mohorovičić

Objavljeno

naZamjenica opatijskog gradonačelnika Vera Aničić ovog tjedna je s ministrom turizma Garijem Cappellijem u Iloku potpisala Ugovor o sufinanciranju uređenja druge faze Interpretacijskog centra dr. Andrija Mohorovičić – MOHO centra U Voloskom, vrijedan 480 tisuća kuna.

Ministarstvo turizma je korisnicima Programa razvoja javne turističke infrastrukture za 2019. godinu dodijelilo ukupno 20 milijuna i 236 tisuća kuna za 67 razvojnih projekata u Hrvatskoj.

Potpore kroz ovaj program uključuju plaže, centre za posjetitelje i interpretacijske centre, javnu turističku infrastrukturu u funkciji aktivnog turizma, studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom i studije upravljanja kvalitetom u turizmu.

Ministarstvo sufinancira do 80 posto, odnosno do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta sukladno indeksu razvijenosti temeljem Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske. Od ukupno 67 razvojnih projekata, 21 se odnosi na uređenje plaža, 22 na centre za posjetitelje i interpretacijske centre, osam na javnu turističku infrastrukturu u funkciji aktivnog turizma, osam na studije održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom te osam na studije upravljanja kvalitetom u turizmu.

Interpretacijski centar dr. Andrija Mohorovičić – MOHO centar bit će smješten u prizemlju Doma Liburnija u Voloskom. Završen je u prvoj fazi te će javnosti otvoriti vrata ovoga mjeseca, točnije 18. listopada. Prva faza prikazuje životni put slavnog Vološćana, jednog od najznamenitijih hrvatskih znanstvenika uopće, a u drugoj fazi projekta bit će uređena dodatna prostorija s interaktivnim prikazom eksperimenata koje je dr. Mohorovičić izvodio i znanstvenih spoznaja do kojih je došao.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram