Povežite se s nama

Vijesti

Opatiji još dvije donacije zaštitnih maski i opreme, dijelit će se građanima

Objavljeno

naPočasna građanka Grada Opatije Liu Pilato Liying koja je tijekom izbijanja epidemije izazvane koronavirusom u Kini bila ondje i sa svojim narodom proživjela dramatične mjesece, poslala je još početkom tjedna pošiljku zaštitnih maski Gradu Opatiji. Donacija je to prijateljskog kineskog grada Dongtaia.

Stožer civilne zaštite Grada Opatije primio je i donaciju opatijske dentalne poliklinike dr. Jelušić te im zahvaljuju na donaciji zaštitnih maski i rukavica.

“Stožer će donaciju usmjeriti gdje je trenutno najpotrebnije”, objavljeno je na gradskoj web stranici. No, još jedna donacija Opatiji stiže iz Kine.

Nakon kineskog grada Dongtaia pomoći Opatiji priključio se i prijateljski grad Cangzhou, s kojim je Opatija pred nepunih godinu dana potpisala Memorandum o suradnji. Ponovno na inicijativu opatijske počasne građanke Liu Pilato Liying i gradonačelnice Cangzhoua gospođe Liang Yinghua poslana je pošiljka zaštitnih maski.

Liu Pilato Liying u svom e-mailu poslanom gradonačelniku Dujmiću piše: “Meni je jasno da je Kina zahvaljujući svojim naporima i požrtvovnosti uspjela suzbiti daljnje širenje koronavirusa. Međutim, ima sve više importiranih slučajeva i ljudi obavezno moraju imati maske kada izlaze iz kuće. To je sada i navika, a i zakonska odredba. Potražnja zaštitne opreme, maski puno je veća od ponude. Činjenica da je u toj situacija vlada grada Dongtaija uspjela nama osigurati maske dokaz je njihovog odnosa prema nama u međunarodnom duhu, dokaz je njihovog prijateljstva i odgovornosti. Prenesite svima: Situacija je ozbiljna, čuvajte se, nosite maske i perite ruke, nemojte se okupljati, nemojte izlaziti!”, poručila je.

Dujmić je putem društvenih mreža otkrio da će se oprema dijeliti i građanima. “Nadam se da uskoro stiže i velika pomoć na inicijativu naše počasne građanke Liu Pilato Liying što će omogućiti da svim našim građanima podijelimo besplatne maske”, poručio je opatijski gradonačelnik.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram