Povežite se s nama

Mozaik

Opatijska gimnazija “Eugena Kumičića” obilježava 60. obljetnicu rada

Objavljeno

na
Proslavu 60. obljetnice Gimnazije u Opatiji najavili su ravnatelj Gimnazije Eugena Kumičića Boris Barbarić i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ-a Edita Stilin, a posebno izdanje školskog lista RetroGenije predstavila je urednica, učenica 4. razreda Eni Ramić.

Ravnatelj Barbarić je istaknuo kako je proslava započela sportskim susretima održanim jučer u Sportskoj dvorani Marino Cvetković te najavio okrugli stol „(Retro)gimnazijalci“ koji će se održati sutra i na kojem će se susresti bivši i sadašnji gimnazijalci. U četvrtak u 10 sati ispred tržnice će započeti izložba o Gimnaziji koja će biti postavljena u autobusu, popularnoj liniji 32, u suradnji s Autotrolejom, uz humanitarnu akciju čija su prikupljena sredstava namijenjena Domu za nezbrinutu djecu „I. B. Mažuranić“ Lovran. Svečana proslava godišnjice održat će se u Centru Gervais u petak u 18 sati.

Pročelnica Stilin uputila je čestitke za obljetnicu, kao i za mnogobrojne uspjehe koje škola postiže dugi niz godina. Istaknula je kako je Županija osnivač škole te da se upravo završava nova fasada zgrade.

Urednica školskog lista RetroGenije maturantica Eni Ramić kazala je kako list Eugenije izlazi 24 godine, a povodom obilježavanja 60. godišnjice izdali su posebno izdanje lista. Izgled lista je u retro stilu te su pripremili teme o povijesti škole, o događajima u svijetu od 1960-ih do danas te prigodne tekstove učenika koji su nekada pohađali Gimnaziju. Zahvalila je mentorici profesorici Kristini Staničić što im je dala „odriješene ruke“ za uređivanje ovog prigodnog broja lista.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže