Povežite se s nama

Vijesti

Opatijski i matuljski vijećnici u subotu odlučuju o ukidanju propusnica

Objavljeno

na

Županijskom stožeru Civilne zaštite upućena je odluka gradova Rijeke i Kastva te općina Viškovo, Klana, Čavle i Jelenje po kojoj su vijećnici potvrdili odluku za osnivanje koordinacije svojih lokalnih stožera te samim time je zatraženo i ukidanje kontrole propusnica za kretanje njihovim područjem.

Još uvijek nije poznato kad bi takva odluka mogla biti primijenjena i u praksi, čekat će se odobrenje iz Zagreba, a istovremeno istim birokratskim putem krenuli su također u Gradu Opatiji i Općini Matulji, koji su se također još ranije dogovorili o istom sporazumu, a sad to moraju i formalizirati glasanjem svojih vijećnika.

Opatija i Matulji tijekom subote će održati izvanrednu elektronsku sjednicu svojih vijeća sa samo jednom točkom na dnevnom redu.

Ukoliko vijećnici potvrde takvu odluku, ona na snagu ne bi mogla stupiti prije 21. travnja s obzirom na to da je tako definirano u samom dokumentu kojeg možete pogledati ovdje. Pritom, naravno, i u ovom slučaju odobrenje mora dati Nacionalno stožer.

“Danas sam razgovarao s predsjednikom Gradskog vijeća Fernandom Kiriginom te smo dogovorili da će Gradsko vijeće u najbržem mogućem roku elektronski glasati te nadam se podržati sporazum o slobodnom kretanju unutar područja Grada Opatije i Općine Matulji te time zadovoljiti formu za zahtjev Stožeru civilne zaštite RH. Sada nije važno tko je u pravu ili u krivu, važno je da taj problem riješimo, i tu sam se složio s g. Kiriginom. Vjerujem da će se naši građani već za nekoliko dana slobodno kretati bez propusnica unutar područja Opatije i Matulja. Naravno, i dalje samo u nuždi jer su epidemiološke mjere još uvijek na snazi”, poručio je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram