Povežite se s nama


Kulturno-turistički centar najveća je javna investicija na području Grada Opatije u proteklih nekoliko godina, a on bi tijekom idućeg mjeseca napokon trebao biti i službeno otvoren.

Tijekom prošlog tjedna u Opatiji se povela veća rasprava o nazivu tog objekta nakon što je novi ravnatelj Festivala Opatije, Ernie Gigante Dešković, odlučio poslušati glas javnosti, odnosno njima prepustiti odluku da odaberu kako će se KTC službeno zvati.

Iz napravljene studije u finalnu krug ušla su četiri prijedloga: Kamelija, Gervais, Kubus i Arcadia.

Građani su mogli do nedjelje slati svoje glasove Festivalu Opatija, a sad je otkriveno i kako će KTC nositi naziv po poznatom hrvatskom književniku i pjesniku Dragi Gervaisu, koji je rođen u Opatiji 1904. godine.

“Osim što se ovime daje hommage velikanu kulture našeg područja, ove je godine njegova obljetnica i 60 godina Ljetne pozornice na čijim je planovima izgradnje radio. Stoga je doista adekvatno posvetiti upravo njemu ovaj novi objekt u kulturi”, rekao je Gigante Dešković.

Za naziv Gervais stigao je 31 glas, dok je odmah iza njega bio prijedlog Kamelija koji je dobio 29 glasova. Preostala dva prijedloga dobili su svega po nekoliko glasova.