Povežite se s nama

Vijesti

Opatijski stožer: Nema novih slučajeva korone, evo koja javna okupljanja se smiju održati

Objavljeno

na
Stožeru civilne zaštite Grada Opatije obraćaju se brojne udruge, klubovi, mjesni odbori i tvrtke s namjerom organiziranja raznih društvenih događaja, koncerata, fešti, sportskih turnira. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i ponovno povećan broj oboljelih od COVID-19 virusa izražavaju mišljenje da se sva događanja na području Grada Opatije mogu organizirati isključivo u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su donesene u dogovoru s Ministarstvom zdravstva RH i nacionalnim Stožerom CZ. To znači da, ukoliko organizator ne može provesti preventivne mjere za sprječavanje potencijalnog širenja zaraze, Stožer CZ Grada Opatije neće dati preporuku za održavanje takvog događaja.

“Ponavljamo, pri održavanju bilo kakvih manifestacija potrebno je održavati sigurnosni razmak među publikom od  1,5 metara i dezinficirati ruke. Događaji na kojima će publika sjediti i imati propisani razmak, kontrolirani ulaz i izlaz mogu se održati. Organizator mora biti svjestan da preuzima  odgovornost za zdravlje zajednice. Organizator događaja mora se  obratiti  Stožeru civilne zaštite Grada Opatije na e-mail adresu stozercivilnezastite@opatija.hr sa svim podacima o manifestaciji i izjavom da na vlastitu odgovornost preuzima organizaciju manifestacije te detaljnim opisom na koji način namjerava primijeniti epidemiološke mjere”, navode u svom priopćenju.

“Stožer CZ Grada Opatije i epidemiološka struka su uložili iznimne napore u sprječavanju širenja zaraze. Ne zaboravimo da je u Opatiji bilo 11 zaraženih osoba, a trenutno nemamo ni jednu.  Živimo u godini kada su otkazane Olimpijske igre, Europsko prvenstvo u nogometu, Oktoberfest i brojne druge svjetski poznate manifestacije. Nemoguće je kontrolirati veliku masu ljudi, jer nikada se ne zna tko je asimptomatski kliconoša. Zbog toga apeliramo na organizatore planiranih događaja da postupaju u skladu s okolnostima. Naša je osnovna zadaća sačuvati zdravlje kako domaćih ljudi, tako i sve brojnijih turista.”

PREPORUKE HZJZ ZA ORGANIZACIJU JAVNIH DOGAĐAJA I OKUPLJANJA

PREPORUKE HZJZ ZA ŠPORTSKE MANIFESTACIJE NA OTVORENOM UZ GLEDATELJE

PREPORUKE HZJZ ZA AMATERSKE KULTURNO-UMJETNIČKE IZVEDBE

TURISTIČKA AMBULANTA OPATIJA

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram