Povežite se s nama


Opatijska politička scena posljednjih mjeseci ne miruje otkako je aktualni gradonačelnik Ivo Dujmić napustio SDP, odnosno nakon što je ta stranka kao svog kandidata za nadolazeće lokalne izbore odlučila istaknuti Fernanda Kirigina.

To se odražava i na sjednice Gradskog vijeća, koje je koncem prošlog mjeseca imala izvanrednu sjednicu zbog rasprave o izboru ravnatelja Festivala Opatije, a redovna sjednica na rasporedu je ovog utorka, 14. ožujka. No, i ovog puta većina vijećnika odlučila je prikupiti potpise kako bi na dnevni red uvrstili točku za koju smatraju da je neophodna, a radi se o raspravi o Kulturno-turističkom centru koji bi trebao biti službeno otvoren tijekom idućeg mjeseca.

Dio vijećnika smatra kako je prilikom gradnja bilo bitnih propusta te propituju određeno povećanje ukupnog iznosa troška same gradnje KTC-a, koji bi uskoro trebao dobiti i svoje službeno ime.

Uvrštenje točke o KTC-u na dnevni red 30. sjednice Gradskog vijeća Grada Opatije potaknuo je član Akcije mladih, Igor Puž, koji je prikupio minimalno potrebnih devet potpisa, odnosno većinu od ukupno 17 članova Gradskog vijeća.

“Odgovor na vijećničko pitanje vijećnika Igora Puža potaknuo je ozbiljne sumnje u zakonitost postupaka vezanih uz izgradnju Kulturno-turističkog centra. Iznosi dodatnih radova, uključivo i takozvanu “okolnu infrastrukturu” koja “nije sadržana građevinskoj dozvoli”, ali neposredno ovisi o samoj izgradnji dosežu gotovo osam milijuna kuna. Zbog mnogih nepravilnosti koje se vezuju uz KTC i zabrinutosti među našim sugrađanima smatramo da je potrebno hitno razjasniti sve okolnosti”, stoji, između ostalog, u obrazloženju Igora Puža uz zahtjev o dostavljanju ukupno 12 dokumenata o izgradnji KTC-a.