Povežite se s nama

Vijesti

Općina Čavle osigurala novac za udžbenike svojim srednjoškolcima

Objavljeno

na

Ilustracija

U sklopu raznih pomoći za obrazovanje djece svih dobi Općina Čavle je i ove godine osigurala sredstva za nabavku školskih udžbenika za učenike srednjih škola za 2022./2023. školsku godinu. Pravo na besplatne knjige imaju srednjoškolci čiji roditelji zadovoljavaju jedan od uvjeta iz Odluke o socijalnoj skrbi na području Općine Čavle i to: socijalni uvjet, uvjet prihoda ili poseban uvjet.

-Općina Čavle je posebno osjetljiva na potrebe djece te smo zbog toga odlučili i ove godine pomoći našim srednjoškolcima i njihovim obiteljima koje su u potrebi. Nastavak obrazovanja je iznimno važan jer će tim mladim ljudima ono sutra omogućiti brže pronalaženje bolje plaćenog posla i osiguranje financijske stabilnosti. Ovu odluku donosimo jer želimo da sva djeca imaju jednake mogućnosti za bolji život u budućnosti, rekla je načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić.

Uz pisani zahtjev, potrebno je priložiti slijedeću dokumentaciju ovisno u uvjetu kojem udovoljavate.

Socijalni uvjet: zahtjev, preslika osobne iskaznice  roditelja, potvrda tajništva škole o završenom  razredu i preslika rješenja Centra za socijalnu skrb Rijeka.

Uvjet prihoda: zahtjev, preslika  osobne iskaznice  roditelja, potvrda tajništva škole o završenom razredu i platne liste za oba roditelja zadnja tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva.

Mjesečni prihod obitelji da bi učenik ostvario pravo na  besplatne udžbenike ne smije biti veći od: 2.500 kn za dva člana obitelji, 3.300 kn za tri člana obitelji, 4.000 kn za četiri člana obitelji, 4.500 kn za  pet članova obitelji i 5.000 kn za šest članova obitelji.

Poseban uvjet (ostvaruje dijete hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata): zahtjev, preslika osobne iskaznice roditelja, potvrda tajništva škole o završenom razredu i preslika rješenja Ministarstva branitelja.

Zahtjevi se primaju u Upravnom odjelu Općine Čavle do 22.srpnja 2022.godine

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže