Povežite se s nama

Vijesti

Općina Kostrena gradi mala parkirališta gdje god je potrebno i moguće

Objavljeno

na
S ciljem uvođenja prometnog i komunalnog reda na kostrenskim prometnicama te rješavanja sve većeg problema s parkiranjem, Općina Kostrena odlučila je mještanima osigurati besplatno i sigurno parkiranje vozila izvan prometnica i nogostupa, gdje god za time postoji potreba i ukaže se mogućnost za izgradnju parkirališnog prostora, a osobito u onim dijelovima Kostrene gdje mještani nemaju mogućnost parkiranja na svojim okućnicama ili su u pitanju višestambene zgrade.

Nakon izgradnje velikih parkirališta poput onog iznad Svežnja, kod groblja u Sv. Luciji i u Pavekima, mala parkirališta izgrađena su u Perovićima, Maračićima, Plešićima, na Stogircu i na Vrh Martinšiće, a postavljanjem zaštitne ograde ovih dana završeno je i malo parkiralište s 5 parkirnih mjesta u Rožmanićima.

Nastavila su se i ulaganja u sigurnost na prometnicama pa se sustavno na različitim dionicama grade nogostupi za pješake, ovoga puta na Valentinovu i Pavekima.

U tijeku su radovi na uređenju malog pomoćnog igrališta u Žuknici koja je ovog ljeta dobila i novi sportski semafor. Igralište će dobiti novu  travnatu podlogu sa sustavom drenaže, novu zaštinu ogradu sa zaštinom oblogom, novu rasvjetu i golove, kako bi se povećala sigurnost i poboljšali uvjeti treniranja. Projekt se sufinancira sredstvima Europske unije, tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje,  poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2 Provedba operacija unutar CLLD strategije“. Uz ovo igralište, uskoro bi trebali krenuti i radovi na uređenju školskog košarkaškog igrališta.

Nastavljena je i prva faza projekta izgradnje lokalne ceste s pripadajućom komunalnom infrastrukturom u Rožićima, započeta još 2015. godine kada su izvedeni zemljani radovi i probijena trasa. Riječ je o dionici nerazvrstane ceste kojom će upravljati Općina Kostrena. U prvoj fazi realizirat će se dionica ceste od 160 m koja će se spajati na Šetalište kostrenskih pomoraca s pripadajućom infrastrukturom. Izgradnju vodovodnog ogranka i sanitarne kanalizacije financirat će KD Vodovod i kanalizacija. U narednim godinama uslijedit će i konačno povezivanje ceste i infrastrukture na cestu Žuknica-Humina.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže