Povežite se s nama

Vijesti

Općina Lovran dodjeljuje pomoć umirovljenicima uoči Uskrsa

Objavljeno

na

Kako se bliže uskršnji blagdani i Dan Općine Lovran uputili su obavijest umirovljenicima na mogućnost dodjele pomoći vezane uz socijalni status umirovljenika sukladno uvjetima utvrđenim u Odluci o socijalnoj skrbi Općine Lovran („Službene novine Općine Lovran“ br. 6/14, 11/16 i 1/19).

Uvjeti za davanje pomoći su prihodovni te uvjet prebivališta. Za ostvarivanje navedenog prava potrebno je podnijeti zahtjev u razdoblju od 01. – 31. ožujka 2021. godine te uz njega priložiti dokumentaciju kojom podnositelj dokazuje da udovoljava uvjetima, a to je:

  • preslika osobne iskaznice,
  • uvjerenje o prebivalištu za sve članove obitelji (kod zahtjeva za izdavanje iste navesti svrhu izdavanja „prava iz socijalnog programa“ jer se tada ne plaća upravna pristojba),
  • izjava dana pod teretom materijalne i kaznene odgovornosti podnositelja zahtjeva u pogledu prihoda koji ostvaruje (da nema u (su)vlasništvu stan ili kuću koja mu ne služi za stanovanje, poslovni prostor ili kuću za odmor u Republici Hrvatskoj te da ne ostvaruje pravo na mirovinu iz inozemstva)
  • potvrde o prihodima:

– za umirovljenike: obavijest o mirovini ili uvjerenje Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za mjesec koji prethodi predaji zahtjeva (veljača 2021. godine),

– za zaposlene članove obitelji: platne liste ili potvrda poslodavca o isplaćenom dohotku/naknadi za bolovanje, za mjesec veljača 2021. godine,

– za nezaposlene članove obitelji: potvrda Zavoda za zapošljavanje o evidentiranju ili Rješenje o novčanoj naknadi za vrijeme nezaposlenosti (ukoliko ostvaruje pravo na naknadu), za mjesec veljaču 2021. godine.

Obrazac Zahtjeva za dodjelu pomoći umirovljenicima te Izjavu podnositelja zahtjeva možete preuzeti na web stranici Općine Lovran (www.opcinalovran.hr) ili u službenim prostorijama Općine Lovran. U slučaju nejasnoća ili dodatnih upita slobodni ste se obratiti na telefon 051/563-868 ili putem e-maila: velinka.susanj@opcinalovran.hr.

Izjava – novčana pomoć za umirovljenike povodom uskršnjih blagdana i Dana Općine Lovran 2021.

Zahtjev za pomoć umirovljenicima povodom uskršnjih blagadana i Dana Općine Lovran 2021.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram