Povežite se s nama

Vijesti

Općina Viškovo i ove godine financira nabavu radnih bilježnica za učenike

Objavljeno

na
Četvrtu godinu u nizu Općina Viškovo osigurala je u proračunu sredstva za financiranje nabave radnih bilježnica za učenike s područja Viškova koji pohađaju osnovnu školu. Za nabavu radnih bilježnica Općina Viškovo osigurala je 400 tisuća kuna u proračunu. Općina će sufinancirati nabavu radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u visini vrijednosti stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica i to uplatom iznosa na transakcijski račun roditelja odnosno skrbnika. Što se tiče školske godine 2022./2023. prijave za sufinanciranje nabave radnih bilježnica će se primati od 1. listopada 2022. do 31. prosinca 2022. godine. Jedan od najvažnijih uvjeta za odobravanje zahtjeva za sufinanciranje jest da roditelji obavezno sačuvaju račun prilikom kupnje. Stoga iz Općine mole roditelje da obavezno sačuvaju račun prilikom kupnje radnih bilježnica jer će morati uz zahtjev za financiranje dokazati visinu stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica. Zahtjev za sufinanciranje dostupan je na web stranici Općine Viškovo na sljedećoj poveznici https://eumis.opcina-viskovo.hr/ViewForm.aspx?formID=209&requestID=1844

Pod pojmom radne bilježnice podrazumijevaju se radne bilježnice za obvezne i izborne predmete kao pojedino pripadajuće dopunsko nastavno sredstvo sukladno odluci svake pojedine osnovne škole izuzev likovne mape, a uključujući atlas, kutiju za tehničku kulturu te radnu bilježnicu u kutiji za tehničku kulturu, kutiju za fiziku te radnu bilježnicu u kutiji za fiziku. U sklopu sufinanciranja pedagoškog nadstandarda, Općina Viškovo godišnje izdvaja i 60 tisuća kuna za školski sportski klub Malik, grupe naprednih informatičara, mlade prirodoslovce, tehničare, modelare i prometnu grupu. Uz financijsku pomoć Općine provode se i aktivnosti Znanost mladima, Krenimo zdravo – brže, više, jače, izdaju se školski listovi, rad pjevačkog zbora i sl. Za učenike 2. razreda Osnovne škole Sveti Matej prošle je godine počelo provođenje projekta Viškovo pliva gdje oni prolaze 10 sati obuke plivanja čime se povećava broj plivača, smanjuje broj nesreća u vodi i podižu samopouzdanje i hrabrost učenika. Sa sufinanciranjem tog projekta, Općina nastavlja i dalje. 

„Na financiranje nabave radnih bilježnica odlučili smo se prije 4 godine jer smo željeli pomoći roditeljima u opremanju njihovih osnovnoškolaca. Prošle školske godine, zahtjev za financiranje podnijeli su roditelji 940-ero učenika Osnovne škole Sveti Matej i škola u susjednim gradovima i općinama za što smo izdvojili nešto manje od 400 tisuća kuna. Posebno potičemo izvrsnost pa tako svake godine imamo sve više odličnih učenika, a ove godine i čak troje učenika generacije. Njih čak 39-ero svoje zaslužene nagrade jer su tijekom svih osam godina osnovne škole postigli odličan uspjeh dobit će tijekom listopada. Za to smo osigurali 63 tisuće kuna. Slična je situacija i sa izvrsnim učenicima srednjih škola i studentima kojih je također svake godine sve više na što sam posebno ponosna. Jedna smo od rijetkih hrvatskih općina koja ne ograničava broj stipendija nego na nju imaju pravo svi izvrsni učenici i studenti. Svih proteklih godina u proračunu smo iznašli mogućnosti i osigurali sredstva za stipendiranje svih učenika i studenata koji ispune kriterij izvrsnosti, a tako će biti i ubuduće. Što se tiče stipendija, upravo je u tijeku savjetovanje s javnošću za novu Odluku o dodjeli stipendija učenicima i studentima kroz koju, među ostalim, planiramo iznos mjesečne stipendije za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja povećati za 100 kuna. Osim toga, planiramo posebno bodovati volontiranje učenika i studenata jer ih želimo potaknuti na aktivnije sudjelovanje u životu naše zajednice“, kaže općinska načelnica Sanja Udović.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram