Povežite se s nama

Vijesti

Općina Viškovo izdvaja 87.500 eura za stipendiranje izvrsnih srednjoškolaca i studenata

Objavljeno

na
Općina Viškovo objavila je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za nastavnu godinu 2023./2024. Natječaj s pripadajućim obrascima dostupan je na mrežnim stranicama Općine Viškovo na ovoj poveznici.

Prijave na natječaj primaju se do 20. studenog ove godine. Stipendije se dodjeljuju učenicima srednjih škola te studentima koji studiraju na fakultetima na području Primorsko-goranske županije i izvan naše županije. Stipendija za učenike iznosi 39,82 eura, za studente koji studiraju na području Primorsko-goranske županije 66,36 eura, a za studente koji studiraju izvan Primorsko-goranske županije visina stipendija iznosi 92,91 eura. Stipendije se isplaćuju za 10 mjeseci tijekom nastavne odnosno akademske godine – za učenike od rujna do lipnja, a za studente od listopada do srpnja. 

„Prošle godine imali smo čak 130-ero stipendista. Lijepo je biti načelnica općine koja ima tako puno izvrsnih učenika i studenata, općine koja je svaki put do sada osigurala sredstva za isplatu stipendija svima koji ispune kriterije i nekoliko formalnih uvjeta. Sredstva koja izdvajamo za stipendiranje meni osobno su najdraže uložena sredstva općinskog proračuna jer na njih ne gledam kao trošak nego ih smatram ulaganjem u izvrsnu mladost koja će danas sutra to vratiti široj zajednici. U izvrsne učenike i stipendiste kao zajednica polažemo puno nade, oni su dokaz da u Viškovu dugi niz godina nastaju generacije marljive i vrijedne djece koja su prepoznala važnost uspjeha u obrazovanju. Djeca su to koja se trude, ulažu u sebe, svoje vještine i znanje. Na taj način ulažu i u budućnost našeg Viškova. Prošle godine uveli smo i dodatak za  stipendiranje deficitarnih zanimanja odnosno zanimanja koja nisu zastupljena na tržištu rada u onolikom broju u kojem je iskazana potražnja poslodavaca za tim kadrom. Da je dodatno poticanje deficitarnih zanimanja bio dobar potez, govori i podatak da se prošle akademske godine, od ukupno 40 studentskih stipendija, čak 28-ero studentica odnosno studenata obrazovalo u deficitarnim zanimanjima.“, ističe općinska načelnica Sanja Udović. 

Osim na temelju uspjeha u školovanju, postignutih uspjeha na natjecanjima u prethodnoj nastavnoj/akademskoj godini te socijalnog statusa, dodatni bodovi mogu se ostvariti u slučaju da učenik odnosno student volontira. Konkretno, za minimalno 40 sati volonterskog rada kandidat ostvaruje dodatnih 20 bodova, isključivo uz potvrdu o volontiranju sukladno Zakonu o volonterstvu. 

„Pozivam sve mlade s područja Viškova da ulože svoje slobodno vrijeme i energiju u obavljanje usluga ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili dobrobit društva i zajednice u cjelini. Time će oni ponajprije pomoći pojedincima i društvu. Međutim, jednako tako je važno znati da se kroz pomaganje drugima grade i razvijaju osjećaji suosjećanja i solidarnosti s drugima i drugačijima“, kaže općinska načelnica Sanja Udović.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže