Povežite se s namaU utorak, 17. travnja 2018. godine, Općinska načelnica Sanje Udović i predstavnici udruga registriranih na području Općine Viškovo potpisali su ugovore o financiranju programa/projekata iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja u 2018. godini.

U 2018. godini pravo na financijska sredstva ostvarila je čak 31 udruga s ukupno 60 odobrenih programa za financiranje javnih potreba. Najviše odobrenih programa, njih 26 je iz područja kulture, no ne zaostaju niti sport i ostala društvena područja te je u svakoj od kategorija pravo na financiranje ostvarilo 17 udruga.

„Općina Viškovo ukupno će za ovih 60 programa i njihovo provođenje osigurati 1. 139.297,00 kuna. Podržavamo rad i kvalitetne programe naših udruga, te njihovo nastojanje da u aktivnosti uključe naše mještane, posebice one najmlađe te im tako ponude kvalitetne mogućnosti za provođenje slobodnog vremena i razvoj vještina“ naglasila je načelnica Viškova Sanja Udović te još jednom zahvalila svim udrugama i njihovim članovima na uključivanju u program proslave Dana Općine koji se održava do 22. travnja 2018. godine.

Nakon provedenih Natječaja od 2. i 26. siječnja ove godine, stručna povjerenstava iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja ocijenila su predložene programe te je sukladno njihovoj ocjeni Općinska načelnica donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava za provedbu programa/projekata iz područja kulture, sporta i ostalih društvenih područja u 2018. godini, a temeljem koje su ugovori potpisani.