Povežite se s namaSredinom ovog mjeseca u Domu hrvatskih branitelja na Viškovu održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika srednjih škola i studenata. Na Natječaj za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata za nastavnu/akademsku godinu 2016/2017. koji je ove godine bio otvoren do 31. listopada 2016.g.  ukupno se prijavilo 80 učenika srednjih škola i 44 studenta.

Sve uvjete Natječaja zadovoljilo je 74 učenika srednjih škola te 33 studenta, odnosno ukupno su odobrene 74 stipendije učenicima srednjih škola u mjesečnom iznosu od 300,00 kuna, 24 stipendije studentima koji studiraju na fakultetima u Rijeci u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna, te 9 stipendija studentima koji studiraju na fakultetima izvan Rijeke u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna.

Sve prisutne stipendiste pozdravio je zamjenik općinske načelnice Denis Mladenić sa suradnicima, predsjednica Općinskog vijeća Jagoda Dabo, te ravnatelj Osnovne škole „Sveti Matej“ , te su im ovom prilikom čestitali na izvrsnim rezultatima koji su im omogućili korištenje stipendija koje dodjeljuje Općina Viškovo. Svečano potpisivanje uveličao je i nastup učenika 6.b razreda Osnovne škole „Sveti Matej“,  Luke Šipića. Luka je i 3.b razred Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi „Milan Brozović“ Kastav.