Povežite se s namaOpćina Viškovo, u sklopu tradicionalne manifestacije Matejna,  organizira 3. Poduzetnički dan,  koji će se održati u četvrtak, 21. rujna od 13 do 20 sati. Tema manifestacije je lokalna i eko proizvodnja i poljoprivreda, kao kvaliteta koja nam je blizu. Tijekom Poduzetničkog dana, u šatoru na parkiralištu Milihovo bit će održane edukativne prezentacije za posjetitelje, a organizirana je i prodaja zdravih i domaćih proizvoda na 7. Viškovskom eko kantuniću.

„Želja nam je motivirati lokalno, ali i šire stanovništvo na poljoprivednu proizvodnju, te kupnju i konzumaciju domaćih i lokalnih proizvoda. Naglasak je svakako stavljen na inovacije, nove kanale i načine proizvodnje u svim granama poljoprivredne djelatnosti“ naglašava načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

U sklopu  predavanja poseban dio odnosit će se na prezentaciju proizvodnje ljekovitog brinjevog ulja, a predstavit će se i Samovar-Riječka manifaktura finih i originalnih čajeva. Svi zainteresirani moći će saznati više o novom proizvodu obrta Agrulogic, gotovim jelima po tradicionalnim recepturama, a Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Rijeka održati će prezentaciju o znakovima Hrvatska kvaliteta i izvorno hrvatsko.

Na 7. Viškovskom eko kantuniću predstavit će se preko 20 obrta i OPG-ova sa raznim zdravim i kvalitetnim proizvodima, pa pozivamo sve mještane i posjetitelje da dođu na ovu zanimljivu manifestaciju, poručuju iz Općine Viškovo.