Povežite se s nama

Vijesti

Općini Viškovo milijun kuna za vodovodni ogranak Ronjgi

Objavljeno

na

Za izgradnju vodovodnog ogranka Ronjgi koji je financirala Općina Viškovo u suradnji s Komunalnim društvom Vodovod i kanalizacija, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ViK-u je dodijelila 1.082.446,05 kuna što predstavlja 100 postotni intenzitet potpore.

Naime, vodovodni ogranak Ronjgi prijavljen je za ostvarivanje bespovratne potpore na Natječaj za provedbu Podmjere 7.2 „Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“ – provedba tipa operacije 7.2.1 „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Vodovodni ogranak Ronjgi u dužini od 630 metara izveden je u rujnu prošle godine. Odlukom o dodjeli bespovratne potpore, Općini Viškovo koja sredstva iz naknade za razvoj čuva na posebnom računu ViK-a, oslobodit će se preko milijun kuna za nove investicije u izgradnji vodoopskrbe i hidrantske mreže.

Prema novom okvirnom sporazumu s ViK-om za što se natječaj priprema pa bi se trebao ugovoriti u prvom kvartalu ove godine, Općina Viškovo planira izgradnju desetak novih vodovodnih ogranaka. Ukupno je riječ o preko 2 kilometra nove vodovodne mreže koji bi se trebali realizirati u sljedeće dvije godine. Time će Općina Viškovo nastaviti s praksom kontinuirane gradnje vodoopskrbe i hidrantske mreže, kao jednim od najvažnijih projekata koji se provodi na području Općine.

Sustav vodoopskrbe razvija se u svim naseljima na području cijele Općine, a cilj je dugoročno osigurati dovoljne količine vode namijenjene za potrošnju i protupožarnu zaštitu naselja putem osiguranja njezine kakvoće i dovoljnih količina,  ali i osigurati ravnomjerni razvoj komunalnog standarda na području cijele općine. Višegodišnjim ulaganjima osiguran je kontinuitet vodoopskrbe te su stvoreni preduvjeti za daljnji razvoj sustava javne vodoopskrbe, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram