Povežite se s nama

Mozaik

Osjetite svu ljepotu sevdalinki 26. studenog u HKD-u uz “Večer sevdalinki”

Objavljeno

na

Nedžad Salković (Photo: Marko Prpic/PIXSELL)Repriza tradicionalnog 14. po redu koncerta “Sevdah u Lisinskom” održat će se 26. studenog u HKD-u u Rijeci, pod imenom “VEČER SEVDALINKI”.

U interpretacijama najboljih pjevača sevdaha osjetit ćemo svu ljepotu sevdalinki – bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama. Publici u Rijeci pjevat će Nedžad Salković (poznatiji kao „Princ sevdaha“, prepoznatljiv po vrsnoj interpretaciji sevdalinki, pa i one kultne „Ne klepeći nanulama“), potom legendarni Esad Kovačević, ali i druga velika pjevačka imena: Reuf Feković, Izeta Milišić, Amna Aganović i drugi. Sve pjevače prati vrhunski šesteročlani orkestar maestra Dinka Mujanovića.

Sevdalinka predstavlja jedinstven narodni glazbeni izraz u Bosni i Hercegovini, koji se može pohvaliti dugom i bogatom tradicijom. 

Riječka publika imat će priliku 26. studenoga poslušati pjesme koje „diraju u srce“, a neke od njih su: Žute dunje, Tebi majko, Misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostara grada, S one strane Plive, Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Snijeg pade na behar, Kad ja pođoh na Bembašu, Vino piju age Sarajlije i mnoge druge.  

Ulaznice po cijeni od 150 kuna su u prodaji preko sustava MOJEKARTE te na dan koncerta na blagajni HKD-a.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram