Povežite se s nama

Sport

Oslikavanjem zidova nastavljeno uređenje košarkaškog igrališta na Zametu

Objavljeno

na
Druga faza uređenja košarkaškog igrališta u sklopu SRC Zamet, koje se odvija kao dio Riječkog programa lokalnog partnerstva, započela je proteklog vikenda oslikavanjem zapadnog zida igrališta.

Volonterskom vikend-akcijom zametskih učenika, uz podršku mladih umjetnika Mislava Lešića i Emanuele Lekić, novoobnovljeno igralište postalo je još atraktivnije. Prema ideji Dina Bašića, trinaestogodišnjeg polaznika Osnovne škole Zamet, mladi umjetnik Mislav Lešić pokazao je svu raskoš svog talenta i na veliko zadovoljstvo svih samu ideju stavio na zid i igralište učinio još ljepšim. Lešić je, također u sklopu projekta realiziranog kao dio Riječkog programa lokalnog partnerstva, oslikao portretom arhitekta Josipa Pičmana stepenice prema Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Igre odraslih za igralište mladih – 2. faza, projekt nastavak je prošlogodišnjih aktivnosti uređenja košarkaškog igrališta na Zametu.  Sredstvima gradskog proračuna u 2018. godini postavljena je četveroslojna sportska akrilna podloga i novi koševi s nosačima. Volonterskim radom i donacijama fizičkih i pravnih osoba sufinanciran je ostatak radova postavljanja akrilne podloge, nabava pleksiglas ploča sa obručima te provedena akcija čišćenja igrališta. Cilj je bio što hitnije obnoviti košarkaško igralište što je osnovni preduvjet da se oživi košarka (ali i općenito bavljenje sportom) na Zametu, na igralištu koje tradicionalno okuplja velik broj mladih.

Cilj projekta u 2019. godini je urediti okoliš novoobnovljenog košarkaškog terena kako bi on poprimio konačan izgled, a koji je nakon obnove terena postao mjesto svakodnevne aktivnosti rekreativaca i mladih željnih bavljenja košarkom. Za potpunu funkcionalnost igrališta potrebno je postavljanje montažnih tribina sa 70-ak mjesta na sjevernoj strani igrališta, dvije klupice na južnoj strani igrališta te dva koša za otpad. Projekt će se ostvariti uz pomoć Riječkog programa lokalnog partnerstva, u sklopu kojeg je Košarkaški klub Zamet dobio 22.500 kuna, kao i podrške Primorsko-goranske županije te gospodarstvenika.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže