Povežite se s nama





Prije nešto više od mjesec dana s radom je počela Udruga studenata Primorsko – goranske županije. Osnivačka skupština održana je u Rijeci, a na čelo udruge izabrani su Leonardo Lovričić, student Ekonomskog fakulteta u Rijeci, za potpredsjednike Leo Šamanić s ljubljanskog Pedagoškog fakulteta i Ana Acinger s riječkog Pravnog fakulteta. Za tajnika je izabran Luka Trivić dok su u predsjedništvu još Dragan Medarić i Ivana Prica.

Ciljevi udruge su ujedinjenje, povezivanje i ostvarivanje suradnje između svih studenata koji žive u Primorsko-goranskoj županiji, a studiraju na raznim Sveučilištima. Zatim, promicanje studentskih prava i interesa, uključivanje studenata u aktivnosti studentske zajednice te u donošenju odluka i napose održavanje raznih manifestacija i sportskih aktivnosti.

Jedna od najvažnijih aktivnosti Udruge je i razmjena iskustava sa studentima koji studiraju izvan Hrvatske. Članovi udruge već sada su i neki studenti koji studiraju u Sloveniji. Za sada na području PGŽ-a ne postoji ni jedna takva samostalna studentska udruga koja okuplja studente različitih profila i interesa. Član udruge može postati svaki student koji živi na području Primorsko-goranske županije, neovisno o mjestu studiranja. Štoviše, u Udruzi naglašavaju da su dobrodošli svi koji se žele aktivno baviti našim aktivnostima i promicati ideje studentskog zajedništva, a posebno studenti koji studiraju na drugim Sveučilištima u Hrvatskoj i Europi.

“Neke od početnih aktivnosti koje planiramo su : izrada facebook stranice, primanje novih članova u Udrugu, party upoznavanja, sudjelovanje na student day festivalu, suradnja sa Društvom Hrvatskih studenata u Sloveniji, osmišljavanje projekta, tribine i radionice za studente. Jedna od bitnijih tema biti će nam i provedba Bolonje u Hrvatskoj i usporedba hrvatske Bolonje i npr. Bolonje koja se provodi u Ljubljani ili u Trstu, iz tog razloga bitno nam je da se u Udruzi nalaze i naši studenti koji studiraju vani. Također jedna od tematika biti će nam i mladi i deficitarna zanimanja, studentske aktivnosti na području grada Rijeke, promicanje Sveučilišta kao mjesta međukulturne razmjene itd… Vjerujemo da ćemo svojim daljnjim radom i aktivnostima koje ćemo provoditi pridonijeti okupljanju sve većeg broja studenata i uspješno popularizirati Rijeku kao mjesto različitosti, studentskih standarda i lijepih uspomena.” Rekao nam je Leo Šamanić, potpredsjednik udruge i suradnik našeg portala.