Povežite se s nama

Video sekcija Doma mladih Rijeka uključila se u program obilježavanja 70. obljetnice oslobođenja grada Rijeke od fašizma. Filmska ekipa od 11 učenica i učenika osnovnih škola, pod vodstvom mentora Josipa Šarlije, osmislila je kratki art film. U filmu djevojčice iz osnovne škole slobodnim, plesnim korakom prolaze kroz Rijeku te prikazuju Rijeku kakvu je oni danas vide.

Podršku ovom simpatičnom projektu dao je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Mladi filmaši osmisli su scenarij prema kojem djevojčica na kraju svake scene “daje 5” osobi/osobama koje su vezane uz dio grada koji se prikazuje. Danas su dvije djevojčice Hana i Chiara prošle Korzom i  htjele su ispred zgrade Gradske uprave “dati 5” svom gradonačelniku. Sve je to snimila vrijedna ekipa s dvije kamere, pod budnim okom mentora Josipa Šarlije.

Već su snimljeni kadrovi u Guvernerovoj palači gdje djevojčica “daje 5” djelatnici Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. U dogovoru s Nogometnim klubom Rijeka, djevojčica će proći nogometni stadion i igračima Rijeke “dati 5”.

U sklopu Video sekcije Doma mladih Rijeka uči se o filmu, snima kamerom, montira, piše scenarije i knjige snimanja, snimaju se filmovi (igrani, dokumentarni) te sudjeluje na državnoj reviji i ostalim festivalima. Nastoji se razviti i njegovati ljubav prema filmu i filmskoj umjetnosti te razviti kreativnost djece i mladih.

Grad Rijeka