Povežite se s namaU riječkoj luci, na botelu “Marina”, ovog je tjedna održana press konferencija festivala “Melodije Istre i Kvarnera 2016.”, na kojoj je organizator predstavio novitete vezane uz jedini putujući festival u Hrvatskoj.

Kako se moglo čuti, festival će ove godine donijeti brojne novosti, a jedna od njih je i vizualno prezentirana upravo danas. Radi se o potpuno novoj web stranici festivala (www.festivalmik.com) koju je u ime kreatora i partnera festivala tvrtke NetCom, predstavio general manager g. Anto Domić. Nova web stranica je izrađena po najmodernijem respond programu te je prilagođena svim uređajima (računalima, smartphone uređajima, tabletima… ), stranica omogućava pohranjivanje bogate povijesti festivala te tako postaje i arhiva, a svi sudionici festivala kao i korisnici stranice moći će dobivati sve novosti putem newslettera i grupnih e-mail poruka. Stranica je vrlo jednostavna za korištenje te je višejezična.

Direktor festivala g. Andrej Baša je predstavio sponzore i brojne medijske pokrovitelje MIK-a, s naglaskom na pokroviteljstvo Predsjednice RH gđe. Kolinde Grabar Kitarović, koja se festivalu obratila biranim riječima kojima MIK-u odaje priznanje u očuvanju čakavske baštine te tradicije ovog podneblja. Kad govorimo o čuvanju tradicije, o sadašnjosti i budućnosti festivala govorio je producent, glazbenik i autor Aleksandar Valenčić koji se osvrnuo na ovogodišnje skladbe festivala te napomenuo da u njima ima ne samo multikulturalnog već i interkulturalnog pristupa te će takav pristup biti i smjernica budućih festivala, a s ciljem promocije našeg kraja kroz povezivanje kako sa susjednim, tako i udaljenijim zemljama.

Novosti koje će publika vidjeti na festivalskim večerima već ove godine odnose se i na sam program. Osim 18 novih skladbi, publika će premijerno moći čuti i skladbu “Dobra van večer” koju će svi izvođači zajedno izvesti na početku festivalskih večeri , a kao pozdrav domaćinima i publici, što će festivalu dati dodatnu draž. Skladbu potpisuje autorski trojac Andrej Baša – Aleksandar Valenčić – Vjeko Alilović, a ona se neće naći na nosaču zvuka već je ekskluzivno namijenjena izvođenju uživo. Još jedna programska novost je i posebno pripremljeni revijalni program te organizatori pozivaju publiku da nakon natjecateljskog dijela večeri ostanu na svojim stolicama jer je za njih pripremljen interaktivni show koji će ostati tajna sve do prve festivalske večeri u Rijeci.

Kako je naglasio Vjeko Alilović, izvršni producent i PR festivala, očekuje nas izuzetno zanimljiv festival s brojnim novostima i iznenađenjima, a što je najvažnije i s 18 novih mikovskih skladbi koje će zasigurno pronaći mjesto u srcima ljubitelja dobre glazbe. Sve skladbe se već mogu čuti na mikovom YouTube kanalu, a bit će predstavljene i na Facebook stranici festivala tijekom narednih dana. Samo predstavljanje izvođača na toj društvenoj mreži pogledalo je više od 100 000 osoba te je to još jedan pokazatelj koliko je MIK omiljen i popularan festival.

I, na kraju, evo kako će “izgledati” MIK 2016.:

GRADOVI DOMAĆINI:

18.06. subota – Rijeka

19.06. nedjelja – Opatija

20.06. ponedjeljak – Punat

22.06. srijeda – Kastav

23.06. četvrtak – Umag generalna proba

24.06. petak – Umag – završna večer

SKLADBE I IZVOĐAČI:

(glazba – stihovi – aranžman)

TAKNI ME Z DUŠON Mirjana Bobuš
Aleksandar Valenčić – Mirjana Bobuš – Aleksandar Valenčić

HAPPY END Duško Jeličić i Anezi
Duško Rapotec Ute – Daniel Načinović – Duško Rapotec Ute

MALO NAS JE DA SE DILIMO Vesna Nežić Ružić i Oliver Jakovčev
Oliver Jakovčev – Robert Pilepić – Robert Grubišić

BATUDA Daniel Načinović
Daniel Načinović – Daniel Načinović – Aleksandar Valenčić

DIVAN Neven Barac
Neven Barac – Neven Barac – Robert Grubišić

MORNARIĆ Atomik Harmonik
Robert Pilepić – Robert Pilepić – Zvone Tomac

AKO TI OPET OPROSTIN Gianluca Draguzet
Ines Prajo – Ariana Kunštek – Ivo Popeskić

BIŽIN VA BELI SVIT Melanija Purić
Ines Prajo – Ariana Kunštek – Ivo Popeskić

SANTA MARINA Sergio Pavat
Edi Acquavita – Jessica Acquavita – Edi Acquavita

JUBAV NAJVEĆA Mauro Staraj
Duško Rapotec-Ute – Vjeko Alilović – Mauro Staraj

PRIDI ŠLOVEK MUOJ Krešimir Perović
Aleksandar Valenčić – Rudolf Ujčić – Aleksandar Valenčić

RUŽICA Joso Butorac
Robert Grubišić – Zlatan Marunić – Robert Grubišić

VAL Rino Petrović
Robert Grubišić – Senka Laginja – Robert Grubišić

CASA MIA Francesco Squarcia
Francesco Squarcia – Francesco Squarcia – Aleksandar Valenčić

PONTI DI BRACCIA Vivien Galletta
Bruno Krajcar – Giacomo Scotti – Aleksandar Valenčić

FALIŠ MI Katja Budimčić Sabljar
Damir Mičetić – Cvetana Zaharija Linić – Damir Mičetić

HABIBI Antonio Krištofić
Andrej Baša – Andrej Baša – Andrej Baša

KAKOJ VITAR Lado Bartoniček
Lado Bartoniček – Lado Bartoniček – Lado Bartoniček