Povežite se s nama

Sport

Otkazano Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu koje se trebalo održati u Opatiji

Objavljeno

na
Opatijska sportska dvorana “Marino Cvetković” proteklih nekoliko godina tradicionalno je domaćin jednom od Prvenstva Hrvatske u kicboxingu, trebalo je tako biti i na proljeće ove godine, ali je tada natjecanje odgođeno zbog lockdowna i epidemije koronavirusa.

Novi termin je određen za 07. studenog u Opatiji, no s ozbirom da broj zaraženih koronavirusom svakodnevno uvelike raste te su uvedene i dodatne mjere, Hrvatski kickboxing savez odlučio je otkazati održavanje nacionalnog prvenstva u tom terminu.

“Upravni odbor Hrvatskog kickboxing saveza na jučer održanom elektronskom sastanku donio odluku o odgodi održavanja državnih prvenstava u point fightingu i low kicku za juniore te u light contactu i kick lightu za seniore koja su se trebala održati u subotu, 07.11.2020. godine u Opatiji.

Na donošenje ovakve odluke utjecalo je znatno pogoršanje stanja u Republici Hrvatskoj u svezi pandemije koronavirusa (COVID-19) u posljednjih nekoliko dana i tjedana, kao i prognoze stručnjaka da će stanje u narednih nekoliko dana i tjedana biti još gore. Posljednjih nekoliko dana broj oboljelih i umrlih od koronavirusa (ili s koronavirusom) je više nego dvostruko veći u odnosu na vrijeme kada smo prije dva tjedna u Omišu održali jedan dio naših državnih prvenstava, a kako sam već prethodno naveo, procjene stručnjaka su da će u narednih tjedan dana te brojke još rasti. Kako doznajemo iz medija, stanje u svezi koronavirusa u mnogim europskim zemljama, pa tako i u Republici Hrvatskoj sve je gore i teže. Sve je veći broj oboljelih i umrlih od posljedica koronavirusa, sve je više teško oboljelih koji trebaju liječničku pomoć i koji završavaju na bolničkom liječenju. Bolnice i medicinsko osoblje na rubu su izdržljivosti, a sportske dvorane u raznim gradovima u Republici Hrvatskoj pune se krevetima za potrebe prijema novih bolesnika oboljelih od koronavirusa.

Isto tako, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dana 25.10.2020. godine donio je odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. Između ostalog, u navedenim mjerama propisana je zabrana održavanja svih događanja i okupljanja na kojima je više od 50 osoba na jednom mjestu. Na državnom prvenstvu u Omišu nas je ukupno sudjelovalo cca 370 osoba (natjecatelji, suci, službene osbe, djelatnici hitne pomoći, zaštitari). U Omišu je bilo dozvoljeno da u dvorani u istom trenutku smije biti najviše do 100 osoba. Sada je taj broj smanjen i ograničen na 50 osoba. S obzirom na veliki broj sudionika naših državnih prvenstava nemoguće bi bilo u jednom danu, a teško i u dva dana održati planirana državna prvenstva u Opatiji. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske nije zabranio održavanje sportskih natjecanja u Republici Hrvatskoj, ali ne preporučava održavanje istih u ovom trenutku.

Ukoliko se situacija u svezi pandemije koronavirusa u Republici Hrvatskoj popravi i stvore se povoljni uvjeti, planirana državna prvenstva koja su se trebala održati u Opatiji, održati će se u Kostreni 21.11.2020. godine, a državna prvenstva planirana za Kostrenu održala bi se 19.12.2020. godine. Grad u kojem bi se održala državna prvenstva 19.12.2020. godine naknadno ćemo Vam javiti. Ukoliko se situacija ne popravi i ne budemo u mogućnosti održati sva planirana državna prvenstva za ovu godinu, neće biti kraj svijeta. Odgođeno je i WAKO europsko prvenstvo za seniore, kao i WAKO svjetsko prvenstvo za djecu, juniore i kadete za ovu godinu, odgođeno je i europsko nogometno prvenstvo, pa i olimpijske igre kao najveći mogući sportski događaj.

Kao Upravni odbor, svjesni smo da će biti onih koji će podržati odluku o odgodi održavanja državnih prvenstava u Opatiji 07.11.2020. godine, kao i onih koji će ju kritizirati. Nadamo se da će ju većina razumjeti i podržati. Želimo biti odgovorni prema našim članovima, prema članovima naših klubova, naših obitelji i svih građana s kojima dolazimo u kontakt. Zaštita života i zdravlja svih nas, naš su prvi prioritet. Zbog toga smo i donijeli ovakvu odluku. Kod svih nas postoji želja za treniranjem i održavanjem natjecanja, ali u ovom trenutku smatramo da je prevelik i nepotreban rizik ići u održavanje ovakvog natjecanja”, poručio je predsjednik HKBS-a Tomislav Bilandžić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže