Povežite se s namaFestival Opatija oglasio se priopćenjem za medije u kojoj ističu kako se zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta otkazuje izvedba opere “Ero s onoga svijeta”.

“Poštovana publiko,

otkazuje se održavanje opere „Ero s onoga svijeta“, predviđene za subotu 23.6. na Ljetnoj pozornici zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu prema svojem Pravilniku o uvjetima za nastup umjetnika na otvorenom (čl.3., st. 1. i 2.) ne može održati događaj na otvorenom ukoliko je temperatura zraka ispod 20 stupnjeva, vlažnosti iznad 80% i vjetra iznad 2 m/s, a na žalost se upravo takvi nepovoljni vremenski uvjeti po službenoj procjeni Državnog hidrometeorološkog zavoda predviđaju za Opatiju 23.6. u večernjim satima. Iz tog razloga Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ne može navedenog datuma održati nastup na Ljetnoj pozornici.

Povrat novca za ulaznice moguće je ostvariti na mjestima gdje su kupljene. Za ulaznice kupljene online sustavom Moje karte, novac će biti vraćen na karticu. Povrat novca za ulaznice kupljene na blagajnama Festivala Opatija moguće je ostvariti od subote, 23. lipnja 2018. od 20.30 sati do 22 sata na blagajni na ulazima u Ljetnu pozornicu, kao i u redovno radno vrijeme ustanove Festival Opatija, radnim danom od 8 do 16 sati na adresi Zert bb, Opatija”, poručuju iz Festivala Opatija.