Povežite se s nama

Izbori

Otkriven naručitelj klevetničkog letka u Opatiji, distributer optužio Kirigina

Objavljeno

na
Nezavisni kandidat za opatijskog gradonačelnika, Ivo Dujmić, ovog je tjedna podnio policiji kaznenu prijavu nakon što je stanovnicima Opatije u poštanske sandučiće ubacivan letak s klevetničkim izjavama.

Dujmić je već tom prilikom posumnjao da se na takav potez odlučio neki od njegovih protukandidata, a ovog je petka tijekom daljnje distribucije letaka zatečena muška osoba koja je nakon što je pozvana policija optužila SDP-ovca Fernanda Kirigina kao naručitelja.

Reagiranje Ive Dujmića prenosimo u cijelosti:

“Danas je napokon uhvaćen distributer klevetničkih letaka koji su se posljednjih dana distribuirali širom Opatije. Distribucija je, koliko smo upoznati od strane građana, započela ovog utorka 04.svibnja na području Voloskog i šire okolice. Istoga dana predao sam policiji kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Radi se o kaznenom djelu, obzirom su distribuirani letci u kojima se lažima mene i moju obitelj prikazuje kao kriminalce, čime je počinjeno kazneno djelo klevete kažnjivo po članku 149. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona.

Na letku se također nalaze poruke s pozivom na mržnju usmjerenu prema meni kao kandidatu za gradonačelnika, zato postoji osnovana sumnja da je počinjeno i kazneno djelo javnog poticanja na mržnju iz članka 325. stavak 1. Kaznenog Zakona.

Policija je nakon zaprimljene kaznene prijave provodila istražne radnje kako bi došla do grupe i organizacije koja je organizirala distribuciju letaka i vodila grupu, jer je potpuno jasno da pripremu, ispis i distribuciju letaka nije mogla vršiti samo jedna osoba, već je za navedeno bilo potrebno postojanje grupe i organizacije.
Niti nakon podnesene kaznene prijave, nažalost, distribucija letaka nije stala.

Distribucija je nastavljena i u danima nakon utorka – u srijedu, četvrtak i danas u petak! Jutros je distribucija započela u Ičićima te je distributer letaka napokon uhvaćen. Građani su snimili distributera i odmah dobili priznanje o naručitelju distribucije. Pozvana je policija koja je izašla na mjesto događaja i privela distributera na daljnje kriminalističko istraživanje.

Moram priznati da sam tužan što ovo dijelim sa građanima, ali smatram da građani moraju znati istinu jer ovo nije Opatija kakvu poznajemo i kakva treba ostati. Opatija ovakvu prljavu kampanju još nije nikada vidjela. S druge strane, zadovoljni smo što će ta negativna kampanja valjda napokon stati jer je policija uhitila distributera pamfleta smišljenog u radionici laži. Kriminalističko istraživanje je u tijeku prema organiziaciji koja stoji kao autor i naručitelj, a nakon što je distributer izravno priznao tko je naručitelj!”, poručio je Dujmić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram