Povežite se s nama

Crna kronika

Otkriven počinitelj teške krađe u Kostreni iz 2015. godine

Objavljeno

na

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su višegodišnje kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje teške krađe 2015. godine na području Kostrene,  te kazneno prijavili 23-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Riječ je o istraživanju koje je provedeno u suradnji s Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba kojim je uz pomoć bioloških i kontaktnih vještačenja otkriven počinitelj navedenog kaznenog djela.

Kriminalističkim istraživanjem je  utvrđeno da je 23-godišnjak, tada s nepunih 18-godina, 12. kolovoza 2015. godine provalio u obiteljsku kuću na području Kostrene, u vlasništvu 79-godišnjeg hrvatskog državljanina, pri tome oštetivši razne dijelove kuće. Time je vlasniku u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio materijalnu štetu u vrijednosti više tisuća kuna.

Osim toga, istraživanjem je utvrđeno da je istovrsno kazneno djelo počinio i prošle 2020. godine u ožujku na području nadležnosti druge policijske uprave koja je za njime raspisala potragu. Osumnjičenik je 7. lipnja uhićen na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske gdje su ga službenici Policijske postaje Vinkovci, u skladu s provedbom Zakona o kaznenom postupku, priveli na kriminalističko istraživanje.

Zbog osnova sumnje u počinjenje teške krađe u pokušaju, završetkom kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram