Povežite se s nama

Vijesti

Otkriveni detalji o petorici zaraženih koronavirusom u Opatiji

Objavljeno

na
Opatija je sve do konca prošlog tjedna bila među gradovima u kojima nisu zabilježeni sučajevi osoba pozitivnih na koronavirus, no to se ipak, nažalost u ponedjeljak promijenilo nakon što je utvrđeno za pet osoba da su zaraženi.

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Opatije, Vera Aničićš, otkrila je nešto detaljnije informacije.

Na području Grada Opatije prema najnovijim podacima NZZJZ PGŽ 5 je osoba pozitivno na koronavirus.

U dogovoru s dežurnim epidemiologom dr. med. Mariom Sušnjem i zbog interesa javnosti obavještavamo da su sve osobe kod kojih je potvrđena zaraza COVID-19 bile u samoizolaciji i radi se o sljedećim slučajevima:

-2 osobe iz Zagreba – zaražene na skijanju u inozemstvu, nakon povratka bile u vlastitom objektu u Opatiji
-1 osoba iz Opatije – zaražena na skijanju u inozemstvu, nakon povratka epidemiološki obrađena i smještena u izolaciju u drugoj županiji
-2 osobe iz inozemstva – zaražene u inozemstvu, borave u svom objektu u Opatiji.

Troje od tih oboljelih je hospitalizirano. Dvije su osobe evidentirane kao bliski kontakti oboljelih u samoizolaciji i pod nadzorom MUP-a, sanitarne inspekcije i epidemiološke službe.
Naglašavam da djelatnici MUP-a kontinuirano nadziru osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije te da je prema riječima načelnika PU Opatija i člana stožera Tomislava Milkovića, situacija u Gradu Opatiji zadovoljavajuća.

Građanima Grada Opatije želim još jednom poručiti da je situacija kontrolirana sa svih aspekata, ali da se svi zajedno moramo i dalje strogo pridržavati propisanih mjera prevencije”, poručila je Aničić

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram