Povežite se s nama

Nakon što je Policijska uprava primorsko-goranska krajem prošlog tjedna objavila je uhitila muškarca kojeg sumnjiče za pokušaj ubojstva na Kantridi u blizini bazena sredinom prosinca, zahvaljujući riječkom DORH-u doznali smo i nešto više detalja o tom zločinu.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci je ispitalo uhićenog hrvatskog državljanina (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja ubojstva i razbojništva. Osnovano se sumnja da je 31-godišnjak 11. prosinca 2017. u Rijeci; u nakani da se domogne novca; zamaskiran potkapom s prorezima za oči i usta, a u ruci držeći pištolj, prišao 30-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji je sjedio u parkiranom osobnom vozilu te zatražio da mu preda novac što je oštećenik u strahu za vlastiti život i učinio te mu predao 1.000,00 eura i 1.000,00 konvertibilnih maraka.

Nakon što je osumnjičenik iz prtljažnika vozila uzeo kofer, osnovano se sumnja da je iz pištolja ispalio u 30-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine hitac u cilju da ga ubije, a koji ga je pogodio u predjelu trbuha. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne ozljede te mu je život spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, poručili su iz riječkog DORH-a.