Povežite se s nama


Tandem koji je svojevremeno ispaljivao analne plotune na emisiji “Nedjeljom u 2” otvorio je ovog četvrtka paket poslan u zagrebačku umjetničku galeriju Lauba, ravno iz kanalizacije Reichstaga, u kojem su bila “govna” njemačke premijerke koja su momci rasprostrli po stolu. Rečeni tandem su Damir Martinović Mrle i Damir Prodanović Prlja performersko-kreativni dvojac iz riječke art-rock grupe Let 3, koji su u susret svom koncertu 25. travnja, u Laubi predstavili golemu provokativnu skulpturu nazvanu “Angela Merkel sere”. Inače, kako saznajemo od benda, za cijenu jedne ulaznice za koncert Let 3 će dvaput odsvirati isti repertoar.

U četvrtak u podne Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja predstavili su javnosti u galeriji Lauba svoju najnoviju akciju ‘Angela Merkel sere’ istoimenom skulpturom. Najavljujući koncert koji će ova dugovječna petorka održati u subotu 25. travnja s brojnim gostima, prisutne su ugostili odjeveni u šarene kostime s vizualima banknote neizbježne europske monete.

Ukazujući na stražnjicu gdje se susreću monete eura i dolara, u grotesknim polucilindrima s dolarskim signijama te masonskim okom povrh piramide na prsima, performersko-kreativni dvojac iz riječke art-rock grupe Let 3 nas je uputio na “dva oka u glavi” koja su izmamila razoružavajući smijeh svih prisutnih, navodi portal Lupiga, koji donosi i fotografije.