Povežite se s nama

Vijesti

Otkriveno spomen-obilježje poginulim braniteljima iz Domovinskog rata sa Zameta

Objavljeno

na
Na Trgu riječkih olimpijaca na Zametu otkriveno je spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata sa područja Mjesnog odbora Zamet, a sve u okviru manifestacije „Zajedno u ratu – zajedno u miru 1995.-2020.“.

Mjesni odbor Zamet postavio je spomen obilježje u čast petorici poginulih branitelja, a to su Atos Načinović, Dean Bašić, Atif Saleš, Florijano Pajić i Franjo Matašić.

Spomen-obilježje otkrila je Biserka Matašić, supruga poginulog branitelja Franje Matašića.

Uz članove obitelji poginulih branitelja i predstavnike braniteljskih udruga, otkrivanju spomen-obilježja prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Nikola Ivaniš i Marko Filipović, predsjednik Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“ Perica Prpić i predsjednik MO Zamet Srđan Srdoč.

Uz minutu šutnje kojima su prisutni odali počast poginulima sa Zameta, predsjednik MO Zamet Srdoč istaknuo je kako je samo spomen obilježje postavljeno uoči dana pobjede. Rekao je kako njime iskazujemo zahvalnost onima koji dali najveću žrtvu kada je bilo najteže, ali i svima onima koji su sudjelovali u projektu „Zajedno u ratu – zajedno u miru 1995.-2020.“ te inicijativi izrade spomen-ploče.

Perica Prpić, predsjednik USPDR „Ajkula“, se pridružio zahvalama i naglasio kako je ponosan što je dio projekta. Smatra kako pričajući priču koja se dogodila prije 25 godina i ne zaboravljajući žrtvu naših branitelja, dokazujemo da ona nije bila uzaludna.

Zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš je rekao kako mu je vrlo teško pričati u ovakvim prilikama jer nikad ne uspije reći sve što misli i želi, jer zapravo ne postoji pravi način kojima može dovoljno iskazati poštovanje i zahvalnost. Također je čestitao svima koji su sudjelovali u ime Grada Rijeke. Poručio je kako je ponosan na doprinos koji su Riječani dali prije 25 godina, kao što vjeruje da grad Rijeka danas daje veliki doprinos u modernizaciji Republike Hrvatske.

Izrada i postava spomen obilježja na Zametu financirana je sredstvima Mjesnog odbora i Grada Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram