Povežite se s nama

Vijesti

Otočani se od sada mogu kretati cijelim Krkom bez propusnice

Objavljeno

naSukladno Odluci o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, jedinice lokalne samouprave otoka Krka, s obzirom na njihovu prostornu povezanost, tj. pripadnost istom geografskom području otoka Krka, 08. travnja 2020. godine, sklopile su Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite na području otoka Krka.

Naime, kako jedinice lokalne samouprave otoka Krka, odnosno Grad Krk i općine Omišalj, Malinska-Dubašnica, Dobrinj, Vrbnik, Punat i Baška, zajednički koordiniraju poslove i aktivnosti djelovanja sustava civilne zaštite u protuepidemijskim mjerama i aktivnostima usmjerenim protiv koronavirusa, u tu je svrhu, još 20. ožujka, osnovana Koordinacija stožera civilne zaštite otoka Krka.

Budući da se mjere civilne zaštite jedinstveno primjenjuju na području svih jedinica lokalne samouprave otoka Krka stekli su se uvjeti za primjenu Odluke o dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, što znači da se otočani, od danas, 09. travnja, i to od 13.00 sati, mogu slobodno, bez propusnica, kretati otokom, javlja Grad Krk.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram