Povežite se s nama

Vijesti

Otvaraju se dodatni domovi za beskućnike u Rijeci

Objavljeno

na

Beskućnik u centru Matulja

Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku odlučilo je reagirati i donijeti preporuku da se za beskućnike u Hrvatskoj u narednom razdoblju postupa i brine kao u vrijeme ekstremnih zimskih uvjeta.

To znači da će za njih vrata otvara nekoliko domova u Rijeci, a tu je i nužni gradski smještaj. Ukupno će im na raspolaganju biti 18 dodatnih kreveta.

Priopćenje ministarstva prenosimo u cijelosti:

Sukladno učestalim upitima vezanim uz zbrinjavanje beskućnika obavještavamo vas da će se za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 koristiti Plan zbrinjavanja beskućnika u Republici Hrvatskoj i plan zbrinjavanja beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima za 2019/2020.Plan zbrinjavanja beskućnika u Republici Hrvatskoj i plan zbrinjavanja beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima za 2019/2020. možete pronaći OVDJE.

Isto tako predlažemo da se organizacija rada pučkih kuhinje odvija na slijedeće načine

  • Korisnicima koji mogu pripremati samostalno obroke preporuča se dostavljati ispred kućnih vrata namirnice za pripremu obroka kako bi mogli samostalno pripremati obrok (npr. radno sposobni korisnici ZMN)
  • Korisnicima koji ne mogu samostalno pripremati obrok (zbog zdravstvenih razloga, visoke životne dobi ili neadekvatnih prostornih uvjeta) preporuča se da osobe pod posebnom zaštitom uz pridržavanje higijenskih mjera koje je izdao HZJZ dostavljaju pripremljeni obrok na kućnu adresu uz smanjenje fizičkih kontakata.
  • Korisnici koji tijekom dana ne prebivaju u  stambenim prostorima (korisnici prenoćišta, beskućnici) prehranu konzumiraju u prostorima pučkih kuhinja uz pridržavanje higijenskih mjera, poštivanje standarada čišćenja prostora i drugim mjera koje je izdao HZJZ (poštivanje  prostorne udaljenost, ograničen broj osoba koji istovremeno borave u prostoru..).”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram