Povežite se s nama
Župan Zlatko Komadina u društvu načelnika lovranskog Alana Sankovića, pročelnice Dragice Marač, ravnatelja Parka prirode Učka Egona Vasilića te volontera iz Portugala otvorio je Društveni dom za mlade u Lovranskoj Dragi.

Društveni dom za mlade rezultat je partnerstva Primorsko-goranske županije i Općine Lovran, a u sklopu suradnje s Parkom prirode Učka u njemu će se provoditi projekti volontiranja Europske volonterske službe čime će osim domaćih i mladi iz cijele EU moći doprijeti očuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti Primorsko-goranske županije.

“Lijepo je kad možemo svjedočiti onome radi čega smo i osnivali naš odjel za socijalnu politiku i mlade, jer socijalne politike nisu socijala, nego uključivanje raznih društvenih skupina i provođenje raznih aktivnosti, prvenstveno naravno mladih”, istaknuo je župan Komadina prilikom otvorenja i dodao da je Županija partner smo svim gradovima i općinama koji žele učiniti nešto dobro za svoje mlade, da se mladi druže, okupljaju i razvijaju svoje sposobnosti za budući život.

Pročelnica Marač izjavila je da je ovo otvorenje kruna aktivnosti iz protekle godine koje su počele otvorenjem informativno-edukativnog punkta za mlade u Rijeci te istog takvog centra u svibnju ove godine u Lovranu.

“Raduje nas da su stigli prvi mladi ljudi iz Belgije, tako da će se taman moći ponuditi smještaj i onda je dalje na njima. Mi smo im dali prostor, omogućili da imaju gdje učiti, raditi, obnavljati nasade maruna i učiti o ekologiji i ljepotama naše županije, a dalje neka oni povlače sredstva, neka razvijaju programe, mi ćemo im rado i dalje biti podrška i pomoć”, poručila je Marač.

Primorsko-goranska županija je u projekt Društvenog doma u Lovranskoj Dragi, kojeg je vodio UO za socijalnu politiku i mlade, uložila 240.000 kuna. Slijedi otvorenje još dva takva doma za mlade, u Gorskom kotaru i na otocima.