Povežite se s nama
Na Platku je jučer otvoren Festival sportske rekreacije, manifestacija koja će se od lipnja do listopada održavati na raznim lokacijama u županiji, a s ciljem poticanja što većeg broja građana na bavljenje sportskom rekreacijom.

Osnovne su ideje ovog projekta, koji su pokrenule  Primorsko-goranska županija i Zajednica sportova PGŽ, promocija zdravog načina života i osvješćivanje građana na činjenicu  da se sportskom rekreacijom mogu baviti svi – od dječje populacije, školaraca, studenata, radno sposobnog stanovništva, pa do osoba s invaliditetom i umirovljenika.

Prilikom otvorenja Festivala župan Zlatko Komadina je naglasio kako su svi koji danas nastupaju i koji su došli na Platak pobjednici. “Pobijedili smo nedjeljni kauč u svojoj kući, prema tome učinili smo nešto dobro za svoje i psihičko i fizičko zdravlje” rekao je Komadina. Uz župana, nazočnima su se obratili Slobodan Gračaković, predsjednik Zajednice sportova PGŽ i Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora koji su istakazali zadovoljstvo što je organizirana ovakva manifestacija i istaknuli važnost bavljenja sportom i rekreacijom.

Festival sportske rekreacije održavat će se do rujna, dok organizatori za sljedeću godinu planiraju da se on održava svih dvanaest mjeseci. Nakon Platka, već za 20. lipnja najavljen je nastavak u okviru fužinarskog polumaratona. Slijede crikvenički plivački maraton, usponi na Učku i Snježnik, biciklizam i triatlon na Molo longu u Rijeci, događanja u Opatiji. Organizatori napominju kako se svako sudjelovanje boduje i stvara neka vrsta plasmana kroz cijeli festival, a svi koji budu sudjelovali na većini manifestacija bit će nagrađeni.

Okupljeni na Platku mogli su sudjelovati u biciklističkim utrkama za sportaše i rekreativce, cross utrci za odrasle i djecu, utrci na 400 metara za djecu, revijalnoj utrci roditelja s djecom na 100 metara, kao i hodanju šetnicama Jasenovica, Radeševo i Sleme.

U sportskoj biciklističkoj utrci, među muškarcima prvo je mjesto osvojio Mateo Franković, drugo Ivica Biondić, a treće Ronald Macan, dok je među ženama najuspješnija bila Nataša Kalabić, a drugo je mjesto osvojila Orieta Stanković. U cross utrci na pet kilometara, prvi je bio Fernardo Kirigin, drugi Valerij Jurešić, treći Ervin Mavrinac, a među ženama prva Elena Srića te druga Ana Grbac. U dječjoj utrci prvo mjesto među dječacima osvojio je Fabijan Zaha.