Povežite se s namaRijeka je oduvijek bila prepoznata po svom specifičnom glazbenom izričaju. Kroz desetljeća riječka je glazbena scena iznjedrila brojne bendove i pojedince koji su stvorili prepoznatljiv riječki izričaj.

Prvi revijalni RiSONGić,održan prošle godine, imao je cilj osvježiti sjećanja na to bogatstvo koje su riječki glazbenici svih žanrova, od popa, rocka pa do domaće besede, stvorili od 80-tih godina prošlog stoljeća do danas.

Istovremeno, poslužio je za detekciju mladih, riječkih vokalno-glazbenih snaga te još jednom dokazao da ovaj grad ima puno mladih glazbenih talenata koji imaju što pokazati.

I zato, Image Group-kreativna zona uz veliku pomoć i pokroviteljstvo ZTC-a, ove godine organizira drugo izdanje festivala, ovaj put natjecateljskog karaktera. Sudjelovati mogu djeca od 10 do 16 godina starosti.

Dovoljno je da odaberu jednu od pjesama iz bogatog opusa riječkih glazbenika i popune prijavnicu. Zabava je to za cijelu obitelj pa u odabiru mogu pomoći i roditelji u skladu sa svojim glazbenim ukusom.

Djeco, izaberite pjesmu, zapjevajte, pod svjetlima reflektora zadivite publiku i žiri svojim izvedbama, navode organizatori.

Prijave su otvorene i traju do 31. svibnja, a sve informacije kao i obrazac za prijavu možete naći na linku https://risongic.com/