Povežite se s nama

U Čavlima je svečano otvoren vrtić “Čavlić”, kapaciteta 300 djece. Vrtić je otvorio predsjednik Vlade Zoran Milanović, a u ime Primorsko-goranske županije otvorenju je prisustvovao župan Zlatko Komadina.

U svom uvodnom govoru premijer Milanović naglasio je važnost izgradnje objekata poput ovog vrtića. “Ovako nešto želimo imati u svim općinama u Hrvatskoj koje su siromašnije od Općine Čavle, a onda želimo da sve općine budu tu negdje kao Čavle pod uvjetom da Čavle cijelo vrijeme ide prema gore”, rekao je premijer Milanović.

Župan Komadina istaknuo je da su za predškolski odgoj zakonski zaduženi gradovi i općine, ali Primorsko-goranska županija smatra da je njena dužnost da pomogne u izgradnji ovakvih objekata. Županija je to učinila kroz pomoć u uređenju okoliša i, u suradnji s REA Kvarner, izradom sustava za grijanje i hlađenje pomoću socijalne energije.
“Grobnik je dao puno velikih ljudi, pogotovo u zadnje vrijeme, iz javnog i političkog života. Od njih su važniji oni mali, koji će tek stasati. Na njima je budućnost”, poručio je župan.

Gradnja vrtića počela je 2009. godine, a financirana je sredstvima Općine Čavle, Ministarstva regionalnog razvoja (6,632 milijuna kuna) i Primorsko-goranske županije (više od milijun kuna).

Ukupna vrijednost projekta je 15,072 milijuna kuna.