Povežite se s namaU sklopu hotela Astoria u Opatiji otvoren je á la carte restoran OPazija koji posjetiteljima nudi fuziju dviju naizgled nespojivih kuhinja: mediteranske i egzotične azijske kuhinje. Riječ je o prvom hrvatskom restoranu takvog tipa koji na autentičan i originalan način povezuje dvije različite gastronomske tradicije na jednom tanjuru.

Opatijski hotel Astoria nastavlja sa kreiranjem i praćenjem trendova modernog ugostiteljstva. Restoran OPazija riznica je kreativnih ideja i mjesto gdje započinje gastronomsko putovanje – spoj mediteranskih i istočnjačkih gurmanskih senzacija.

Vođeni mišlju da je gastronomija sastavni dio kulturnog identiteta zemlje, namjera je upoznati goste sa mediteranskim specijalitetima našega podneblja, ali i ponuditi im nešto sasvim novo i drugačije, provokativno i egzotično. Konceptualno, naglasak je na svježoj sezonskoj hrani i inovativnim tehnikama pripreme uz maksimalno očuvanje kvalitete namirnica, a s ciljem stvaranja remek djela na tanjuru.

Pod vodstvom renomiranog šefa kuhinje Saše Vojnovića koji je 2013. godine proglašen najboljim kuharem na Kvarneru, posjetitelji OPazije mogu uživati u kontrastu autentičnih namirnica našeg kraja i posebnostima azijske kuhinje, čije se bogatstvo skriva upravo u njezinim začinima. Selekcija vina skladno prati maštovita poigravanja autorskim recepturama.

Ono po čemu je restoran OPazija zaista specifičan jest priprema sushi specijaliteta od najkvalitetnijih autohtonih ribljih sorti. Posebnost su i nargile za goste koji žele osjetiti čari bliskoistočnjačke kulture. OPazija je gastronomski kutak koji nudi raznovrsnost okusa, začina i tekstura.