Povežite se s nama

Sport

Otvorena Atletska staza u Mrkoplju, druga po veličini u Primorsko-goranskoj županiji

Objavljeno

na


Na 885 metara nadmorske visine otvorena je atletska staza u Mrkoplju, najviša u Hrvatskoj i druga po veličini u Primorsko-goranskoj županiji. Vrijednost projekta iznosila je 4,3 milijuna kuna od čega je PGŽ sufinancirala više od polovine potrebnog iznosa.

„Županija nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu Gorskog kotara. Prije atletske staze podržali smo i Nordijski centar i žičaru Čelimbašu. Vrijednost ulaganja u Mrkopalj posljednji godina iznosi pet milijuna kuna čime ostvarujemo plan da goranski kraj bude centar bazičnih priprema sportaša, ali i doprinesemo poboljšanju kvalitete života ovog kraja“, rekao je župan Komadina.

„Uz veliku pomoć Primorsko-goranske županije, Ministarstva turizma, odnosno Središnjeg državnog ureda za sport i Ministarstva regionalnog razvoja priveli smo kraju ovaj kapitalni projekt. Prije svega, namijenjen je djeci Gorskog kotara. Želja nam je da što više vremena provode na otvorenom i bave se sportom. Do sada je najveći fokus bio na nogometu i skijanju, no ovo otvara sasvim novu perspektivu za atletiku na razini Gorskog kotara“, kazao je načelnik Općine Mrkopalj Josip Brozović i dodao kako je uz atletski stadion na Kantridi, ovo jedina kružna atletska staza s tolikim brojem sadržaja. Tu su naime i igralište za mali nogomet, rukomet, košarku, tenis, skok u dalj i vis, bacanje kugle i sprave za vježbanje.

Uređenje igrališta doprinijet će poboljšanju uvjeta za kvalitetniju nastavu tjelesnog odgoja u osnovnoj školi, kao i uvjeta za bavljenje rekreacijom građana, a stvaraju se i preduvjeti za osnivanje sportskih udruga. Obogaćena je i turistička ponuda s obzirom su u tijeku dogovori za organizaciju sportskih priprema sa zagrebačkim i riječkim atletskim klubom.

Za vrijeme svečanog otvorenja učenici OŠ Mrkopalj, OŠ Lokve te atletičari AK Grobnik natjecali su se u tri discipline: štafetno trčanje s preponama, skok u dalj i bacanje medicinke prema naprijed, a svečanom otvorenju prisustvovali su i resorna pročelnica Sonja Šišić, pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan, načelnik sektora za sport Ministarstva turizma i sporta Nikola Vučić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić i drugi uvaženi gosti.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže