Povežite se s nama

Vijesti

Otvorena novouređena šetnica ispod Hiltona

Objavljeno

na
Novouređeni dio šetnice na Costabelli dug 222 metra koji prolazi ispod Hilton Costabella Beach Resort&Spa otvoren je za šetače.

Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke kazao je kako je riječ o dovršetku jednog dijela kapitalnog projekta Grada Rijeke Obalna šetnica s plažama – zapad kojim će se obnoviti i izgraditi obalna šetnica na cijelom potezu od Preluka do Brodogradilišta 3.maj, odnosno Lučice Brgudi.
Buduća šetnica ukupne dužine gotovo 5,8 km, povezat će postojeće i novouređene plaže te postojeće i planirane sportske, rekreativne i turističke sadržaje smještene duž zapadne obale grada. Riječ je projektu za kojeg je dijelom napravljena projektna dokumentacija i ishođene dozvole, a dijelom se rješavaju složeni imovinsko – pravni poslovi, s obzirom na to da je riječ o pomorskom dobru.

Obilasku novouređene šetnice nazočila je i Maja Malnar, pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke.

Šetnica za građane sa svojevrsnim trgom ispod Hiltona

Rekonstrukcijom je uređena površina od oko 1.420 četvornih metara, a sama šetnica koja se nalazi ispod Hotelskog Resorta Hilton Costabella, duga je približno 222 metra. Radovi su dovršeni polovicom studenog prošle godine. Radove je izvela tvrtka G.a.m.i.k. d.o.o iz Splita. Vrijednost radova iznosila je 779.449,16 kn s PDV-om.

Šetnica je uređena na način da su se pješačke površine dovele u visinu prije započetih radova na hotelskom kompleksu i to ugradnjom slojeva nosivog nasipa koji je završno obrađen šljunkom, dok je jedan dio šetnice popoločen. U sklopu rekonstrukcije šetnice obnovila se postojeća i izgradila nova javna rasvjeta te je  postavljeno je oko 90 m nove pješačke ograde. Uklonjena je stara urbana oprema, odnosno izrađeni su novi temelji  i postavljena dva nova stola i klupe kao i novi koševi za smeće. Na dijelu rekonstruirane površine  zasađeno je 5 stabala pinija (Pinus pinea), a na novoj zelenoj površini posijana je trava.

Dio koji se nalazi ispod Hotelskog Resorta Hilton Costabella pretvoren je u svojevrsni trg širine 15 metara, uz koji se nalazi caffe bar  koji će nositi ime po prvom pobjedniku Grand prix Preluka motociklisti Luigi Villoresi.

Borjan Brnčić, direktor JTH Costabella d.o.o. kazao je kako će cijeli caffe bar biti posvećen legendama motociklizma budući da je još davne 1939.g. na Preluku održana prva moto utrka na stazi dugoj šest kilometara koja je vodila od Costabelle na riječkoj strani, do raskrižja prema Opatiji i Pavlovcu.

Nakon predstavljanja šetnice Borjan Brnčić je u ime investitora izgradnje novog hotela Hilton, Jaroslava Trešnjaka uručio ravnateljici Osnovne škole Kantrida Sanji Kvaternik – Hren,r donaciju u iznosu od 20 tisuća kuna namijenjenu za obnovu školskih igrališta.

Zahvalivši na donaciji ravnateljica Kvaternik – Hren kazala je kako je cilj škole staviti umjetnu travu na nogometno igralište te urediti i košarkaško. Ujedno je pozvala i druge donatore da se pridruže akciji uređenja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram