Povežite se s nama

Mozaik

Otvorena obnovljena Muzejska zbirka Mošćenice

Objavljeno

na
Muzejska zbirka Mošćenice otvorena je nakon sanacije zgrade i obnove stalnog etnografskog postava. Otvorenju su prisustvovali brojni uzvanici, među kojima i resorna pročelnica Sonja Šišić te suradnici koji su sudjelovali u projektu obnove.

Kako je istaknuto, radovi su se odvijali od siječnja do lipnja. Saniran je interijer i eksterijer zgrade, a radovi su financirani u sklopu projekta “Povežimo se baštinom” Urbane aglomeracije Rijeka u kojem Općina sudjeluje zajedno s jedinicama lokalne samouprave odnosno Općinom Lovran.

Otvorenje je započelo izvornim tekstom Mošćeničkog zakona koji su čitali Mateo Rudan i načelnik Riccardo Staraj. U ime Eko muzeja Mošćenička Draga i Katedre čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga uzvanicima se obratio Robert Mohović koji je govorio o osnutku muzejske zbirke i povijesnom razvoju muzeja koji je ujedno bitan za ovaj interpretacijski centar.

Član autorskog tima, etnolog Grga Frangeš je naglasio da početci nastanka ove zbirke sežu još od 60-ih godina te ju sačinjavaju predmeti koje su sakupljali učenici podružnih škola na području Općine Mošćenička Draga naglasivši da ova zbirka ima duboke korijene u zajednici.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže