Povežite se s namaPočetkom ovog tjedna popularno turističko odredište za mlađu populaciju, Novalja, dobila je svoje hidroavionsko pristanište koje je povezano direktnim letovima sa Splitom i Rijekom, a sad je napokon otvoreno i pristanište u samom centru glavnog grada Kvarnera.

Na Adamićevom gatu na riječkoj Rivi ovog petka svega par minuta prije 20 sati svečano je slijetanjem aviona otvoreno hidroavinsko pristanište koje se gradilo proteklih 20-ak dana, a njegov koncesionar je tvrtka Europski obalni avioprijevoznik d.o.o. iz Kaštel Štafilića koja i obavlja letove na svim dijelovima jadranske obale.

Iako je pristanište svečano otvoreno, doznajemo kako će se s prvim komercijalnim letovima ipak još malo pričekati, odnosno oni bi trebali krenuti tijekom druge polovice lipnja. Uskoro će se tako direktno s Rive u Rijeci moći biti u Novalji za svega 20-ak minuta, dok let do Splita traje 40-ak minuta dulje. Svakodnevno će s Rijekom također biti povezani i Mali Lošinj te Rab.

Spomenimo i kako Europski obalni avioprijevoznik u svom planu razvoja mreže pristaništa ima ucrtanu i Opatiju, no nije nam trenutno poznato kada će se i u toj prvoj dami hrvatskog turizma sagraditi pristanište.