Povežite se s namaU Centru za rehabilitaciju Fortica Kraljevica štićenice Ivona, Aurora i Djila, uz pomoć njegovateljica, otvorile su igralište za djecu s teškoćama u razvoju i invalidne osobe. Riječ je o 225.000,00 kn vrijednoj investiciji uređenja igrališta i nabavke prilagođenog vrtuljka i ljuljačke, sufinanciranoj sredstvima Primorsko-goranske županije i donacijom u sklopu Projekta “Moji prijatelji iz Fortice”.

Prilikom otvorenja igrališta, zamjenica župana Marina Medarić istaknula je kako je društvo humano onoliko koliko brine za one koji ne mogu sami za sebe.”Upravo zato je Primorsko-goranska županija u posljednjih 10-tak godina uložila oko 5 milijuna kuna u uređenje Centra te svake godine sufinancira njegovu redovnu djelatnost s milijun kuna. Drago mi je da smo pomogli i u uređenju ovoga igrališta kako bi boravak štićenicima bio ljepši i veseliji”,  istaknula je zamjenica Medarić zahvalivši se ravnateljici i svim djelatnicima Centra na predanom radu.

Ravnateljica Vesna Đujić iskazala je zadovoljstvo otvorenjem igrališta, vjerujući da će pomoći korisnicima u rehabilitaciji da budu sretniji i da slobodno vrijeme provedu što korisnije.

“Igralište je napravljeno u sklopu projekta “Moji prijatelji iz Fortice”, a vrijednosti investicija iznosila je 225 tisuća kuna od čega je 100 tisuća prikupljeno donacijama, a Županija je uložila 125 tisuća kuna”, rekla  je ravnateljica. Đujić je podsjetila da Centar trenutno ima 55 štićenika u cjelodnevnom, te 4 korisnika u poludnevnom boravku. Zapošljava 34 djelatnika. Kroz projekt “Moji prijatelji iz Fortice” surađuje s OŠ i vratićem iz Kraljevice  te Centrom za odgoj i obrazovanje čiji učenici svaki tjedan dolaze na druženje s korisnicima.

Centar za rehabilitaciju Fortica Kraljevica je ustanova  socijalne skrbi koja pruža socijalne usluge  djeci s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom. Obzirom na specifične potrebe korisnika, sustavno radi na poboljšanju i povećanju standarda korisnika čime zasigurno doprinosi i ovo uređenje igrališta.