Povežite se s namaU subotu 18. ožujka, održat će se lani odlično prihvaćen Outdoor dan u Parku prirode Učka. Opatijska turistička zajednica u suradnji JU „Park Prirode Učka“, Klubom za sportsku rekreaciju „Gorovo“ i Planinarskim društvom „Opatija“, predstavit će uzbudljivi koloplet iskustava i doživljaja koje nudi najviša kvarnerska planina svima koji se odvaže kročiti na njene padine.

Uz planinarski uspon na Učku iz Opatije, istraživanje Land art staze te trekkinga uz stručnu pratnju, posebnost ovog događanja bit će i dvosatna ruta upoznavanja Učke električnim biciklima.

Svi programi su potpuno besplatni, uz osiguran prijevoz za goste smještene u opatijskim hotelima i privatnom smještaju, kao i povratak s Učke za sudionike pohoda uz obaveznu prethodnu najavu na broj telefona TIC-a TZG Opatija (051 271 310) do 14. ožujka.

USPON NA UČKU
Vila Angiolina (Opatija) – Poljane – Poklon
09:00 – 13:00 h
uz vodiče Planinarskog društva „Opatija“
Napomena: u 15:00 h povratak u Opatiju autobusom

LAGANA RUTA
Poklon – Land art staza Stražica – Sapaćica – Poklon
11:00 – 15:00 h
u pratnji stručnog vodiča JU PP Učka

NORDIJSKO HODANJE – TREKING RUTA – Poklon – Vojak – Poklon
11:00 – 15:00 h
u pratnji stručnog vodiča KŠR „Gorovo“

VOŽNJA ELEKTRIČNIM BICIKLIMA – ruta će se odrediti u skladu s vremenskim uvjetima
11:00 – 13:00 h
u pratnji stručnog vodiča JU PP Učka;
ograničen broj sudionika – maksimalno 9 osoba

STRUČNA PREDAVANJA I RADIONICE U PLANINARSKOM DOMU “POKLON” (UČKA)
13:00-14:00 h
Dišite ovdje i sada – radionica pravilnog disanja uz uvježbavanje potpunog yoga disanja i jedne od tehnike disanja sa snažnim antidepresivnim djelovanjem, Mladen Delač, Učilište Lovran – Spa Wellness Akademija