Povežite se s nama

Mozaik

Ove subote Paperworks Hartera uz pet DJ-eva

Objavljeno

na

HarteraS ciljem podizanja klupske i festivalske scene, ove subote, 16.11.2019., u Rijeci u prostoru stare tvornice papira Hartera, održat će se događaj Paperworks Hartera koju organizira Alterna Event Team. U prvom izdanju eventa gostovat će čak 5 DJ-eva od kojih su četvorica s riječkog područja dok glavni akt Full Ferry stiže iz Zagreba. Zajedno s glazbenicima, event će popratiti ulični zabavljači i umjetnici koji će dodatno obogatiti program ove house rapsodije. Na eventu će se moći doživjeti i jedinstvena 3D projection mapping tehnika koja je već dobro poznata publici u berlinskim klubovima, a sada stiže i u Rijeku. Za dodatnu vizualnu pratnju bit će zadužen VJ koji će ukrasiti zidove stare Hartere i tako upotpuniti cjelokupni event, navodi se u priopćenju koje prenosimo.

Hartera je pomno odabrana kao lokacija za ovaj event, prvenstveno zbog jedinstvenog ambijenta, a zatim i zbog povijesne, kulturne te umjetničke vrijednosti.

Hartera je bila jedna od najvećih tvornica u Rijeci koja je imala tok neprekidne proizvodnje od 180 godina. 1890. godine počela je po prvi puta proizvoditi cigaretni papir, te je po proizvodnji istog bila na drugome mjestu u Europi. Nažalost, 2005. ona gasi svoj pogon.

Bivša tvornica papira je prostor bogate povijesti i kulture koji je nažalost otišao u zaborav kroz zadnja dva desetljeća. Kako bi se to ispravilo, cilj događaja Paperworks Hartera je promovirati bogatu prošlost nekadašnje tvornice papira koja je imala toliko dugi period neprekidnog rada i koja je bila značajan faktor gradu Rijeci i njezinim građanima. 

PROGRAM

U glazbenom dijelu programa se očekuju prave house poslastice koje će pripremiti ekipa riječkih glazbenika koju čine: Bruns Lay, Dikla, Soulfreq te Recep. Poseban gost večeri je zagrebački producent koji se može pohvaliti dugogodišnjom rezidencijom na Hideout festivalu – Full Ferry. 

Za održavanje dobre atmosfere, ekipa uličnih zabavljača iznenadit će vas svojim kreativnim koreografijama. Sudjelovanjem umjetnika, želja organizatora je obogatiti sadržaj koji se nudi posjetiteljima te promovirati raznovrsnost – od auditivnog do vizualnog izričaja koji će se savršeno uklopiti u cjelokupni koncept. 

Puni lineup glasi: Full Ferry, Bruns Lay, Dikla, Soulfreq te Recep. To su imena koja imaju dugogodišnje iskustvo u našoj regiji i spremna su zabaviti publiku do ranih jutarnjih sati. 

Raspored:

Dikla             21:00 – 22:30

Soulfreq       22:30 – 00:30

Bruns Lay    00:30 – 02:00

Full Ferry     02:00 – 04:00

Recep           04:00 – 06:00

O izvođačima:

  • Full Ferry 

Poznato ime na hrvatskoj sceni house glazbe, a tijekom svoje glazbene karijere sudjelovao je u mnogim uspješnim projektima kombinirajući svoje DJ vještine i znanje producenta. Full Ferry je jedan Martin i onaj dio Drop Dopersa koji je stvorio megahit “Iš’o sam u Disko”. Dio je novog vala house i tech-house svemira, a posljednji singl mu glasi “Zatvaram k’o Carola”. Obilježavaju ga raznovrsni setovi, vješti DJ prijelazi i još bolji glazbeni odabir.

  • Bruns Lay 

Producent i DJ koji je svoj glazbeni put započeo u Engleskoj gdje je studirao i pronašao strast prema house glazbi. Nakon povratka u Hrvatsku, ostvario je suradnju s brojnim izdavačkim kućama (Talk of the town, Baikonur Recordings, Ovrdose, Aquarius) te plasirao svoj prvi remix “Jesen” na hrvatsko tržište. Trenutni fokus mu je popularizacija hrvatske house scene, uključujući i stvaranje novih cro-house pjesama.

  • Dikla

Veliki je ljubitelj elektronske glazbe, plesa i dobrih soundsistema. U DJ vodama je oko godinu dana, a njegov ukus su house i tech-house ritmovi koji publiku ne ostavljaju ravnodušnima! Uz to pokazuje veliko zanimanje za vinyle i nešto tvrđe oldschool ritmove. Nedavno je u svoj opus uvrstio i gostovanje u pulskom “Kotaču” u suradnji s ekipom iz Powertapea.

  • Recep 

Riječki producent i DJ koji je svoje obrazovanje u glazbenoj produkciji stekao u Berlinu. Otkrivanje berlinske glazbene scene te utjecaj njihove klupske kulture  oblikovao je njegov stil kojim dominira house i techno glazba. U svojoj glazbenoj karijeri broji razne nastupe kako po riječkoj, tako i po berlinskoj sceni. Njegov je trenutačni fokus na stvaranju nove glazbe, a očekuje se da će imati nekoliko izdanja unutar 2019. godine.

  • Soulfreq

DJ i producent iz Rijeke, a povrh svega entuzijast elektroničke glazbe. Član je opatijskog kolektiva Liminal, a u ovoj godini je ostvario nastupe s imenima kao što su Mihai Popoviciu i Mariano Mateljan te brojnim drugim lokalnim herojima. Trenutno marljivo producira i radi na svom prvom izdanju, a u njegovom setu se može očekivati minimalistički house vibe nabijen grooveom.

Alterna Event Team

Sastav koju čini mlada entuzijastična ekipa s riječkog područja. Imaju već iskustva u organizaciji glazbenih evenata, a trenutni fokus im je organizacija događaja na zanimljivim i unikatnim prostorima. Nakon vrlo uspješnog open air eventa na Krku, ovo je sljedeći u nizu od house događaja za ovaj sastav.

Event započinje u 21 sat i predviđeno trajanje je do 6 ujutro. Karte se kupuju na ulazu u iznosu od 20-40kn (donacija) na samom mjestu događaja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram