Povežite se s nama

Fiuman Plus

Ove subote velika proslava 50 godina Udruženja obrtnika Opatije u Gervaisu

Objavljeno

naUdruženje obrtnika Opatije“ koja pokriva područje Opatije, Matulja, Lovrana i Mošćeničke Drage, ove godine slavi veliki jubilej, 50 godina postojanja, što će obilježiti prigodnom večeri ove subote u 18:00 sati u „Centru Gervais“. Na tu temu razgovarali smo s predsjednikom udruženja Mauricijom Počekajem.

Možete li nam reći nešto više o samom programu obilježavanja?

“Već gotovo dva mjeseca cijela vrijedna ekipa iz udruženja, ali i naših obrtnika radi na samom programu obilježavanja i siguran sam da će biti onako kako priliči ovako velikoj obljetnici. Želja nam da sam program ne bude klasičan sa dugim govorima i dosadnim programom nego ćemo to napraviti na jedan moderniji, drugačiji način. Upravo zato nismo odabrali veliku dvoranu „Gervaisa“ nego onu manju koja će nam dati prostora za kreativnost. Želimo da sve bude mnogo prirodnije, da naši gosti i obrtnici ne budu previše odvojeni od same pozornice, ali i da u prvi plan dođu sami obrtnici zbog kojih smo svi ovdje. Sve ćemo začiniti i glazbenim programom, za vrijeme programa obilježavanja,  ali i nakon njega. Pripremili smo i odlično ozvučenje te svjetlosne efekte.”

Hoćete li tijekom programa obilježavanja uručiti i neke nagrade?

“Da, želja nam je nagraditi sve one koji su na neki način obilježili rad udruženja, ali i obrtništva općenito na Liburniji. Dodijeliti ćemo nagrade bivšim tajnicima i predsjednicima udruženja, našim obrtnicima s najdužim stažem, ali i posmrtno zahvalnice Marku Juriću, Đaniju Vozili i Branku Bevandi.”

Tko će biti domaćin program obilježavanja, spomenuli ste da ćete imati i glazbene goste?

“Program će voditi poznata novinarka, reporterka i voditeljica na HRT-u Ivana Bilen. U zabavnom dijelu programa nastupiti Ženska klapa „Volosko“, Duško Jelićić Dule i Mario Battifiaca, dok će nam himnu a’capela izvesti mlada Karla Pupis.  Nakon samog službenog dijela programa goste će zabavljati mlada zvijezda poznata iz HRT-ove emisije „A Strana“, Marko Kutlić.”

Očekujete li mnogo gostiju, obrtnika?

“Mnogo je naših obrtnika koji su prihvatili poziv ili izrazili želju za dolaskom na svečanost obilježavanja. Njihov nam je dolazak jako važan. Svoj je dolazak potvrdio predsjednik naše krovne organizacije „Hrvatske obrtničke komore“ Dragutin Ranogajec, a očekujemo i ministra Darka Horvata, župana Zlatka Komadinu, ali i sve čelnike jedinica lokalne samouprave s područja našeg djelovanja.”

Pripremili ste i poseban film o 50 godina udruženja… 

“Da, naša Ivana Bilen zadužena je za film kroz koji će u 10-minuta pokušati prikazati bogatu povijest našeg udruženja, ali i reći nešto o budućnosti. Bio je pravi izazov uopće napraviti taj film iz razloga jer je vrlo malo dokumenata i fotografija iz davne povijesti udruženja. Posebnim zalaganjem svih nas, prvenstveno tajnice udruženja Ester Starčić i autorice filma Ivane Bilen film je napravljen i čini mi se da smo uspjeli. Naši obrtnici i gosti će ga prvi imati prilike vidjeti na samoj večeri, pa će oni sami reći svoj sud.”

Hoće li se program obilježavanja moći pogledati na internetu ili televiziji?

“Cijelu će večer snimati vrijedna ekipa „Putokaz Media-e“, a gledatelji će snimku moći pogledati u srijedu, 10. travnja u 20:05 na Kanalu Ri. Dodatno će snimka biti dostupna na našem Youtube kanalu te Facebook stranici.”

Tko je sve zaslužan za realizaciju ovog projekta?

“Cijelo udruženje se maksimalno angažiralo na projektu, ali posebno moram izdvojiti našu tajnicu Ester Starčić, Emila Priskića, Davida Kurtija te producenta cijele večeri Mirka Lukića. Nikako ne smijem zaboraviti „Hrvatsku obrtničku komoru“ koja nam je mnogo pomogla, pogotovo u onom financijskom dijelu, ali i „Erste banku“, Grad Opatiju i „Festival Opatija“. Posebno se moram zahvaliti našim obrtnicima koji će pomoći, ali i već pomažu svatko na svoj način.”

Mogu li svi obrtnici s područja Liburnije prisustvovati večeri obilježavanja?

“Naravno, svi su obrtnici pozvani jer ovo sve radimo prvenstveno zbog njih. Dovoljno je da nazovu telefon 0911272692, pošalju email na uo.opatija@hok.hr ili nas kontaktiraju putem Messengera – „Udruženje obrtnika Opatija“, te na taj način rezerviraju svoje mjesto na večeri”, poručio je Počekaj u razgovoru za Fiuman.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram