Povežite se s nama


Humanitarnu akciju Lampioni dobrih želja prošle su godine pokrenule i organizirale riječke studentice Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević, kojima se potom priključila i Udruga studenata biotehnologije (UsbRi) i ostali studenti riječkog Sveučilišta. Akcija se pokazala iznimno uspješnom pa su je studenti u suradnji s Gradom Rijekom i ove godine odlučili ponoviti.

Akcija Lampioni dobrih želja predviđena je za 16. prosinca s početkom u 19 sati na Molo longu.

U sklopu ove akcije u zrak će biti pušteno 3000 lampiona, a u slučaju lošeg vremena akcija se odgađa za 17. prosinca, odnosno prvi idući dan s lijepim vremenom.

Prodaja bonova za lampione započinje od 9 sati ujutro na božićnoj kućici ispred bivše zgrade Pošte na Korzu. Donacijom od 20 kuna ili više građani će biti u mogućnosti dobiti kupon za lampion, a isti će imati priliku podignuti od 17 sati na prostoru riječkog Terminala. Za one koji to možda neće stići napraviti, lampioni će se moći dobiti i na Terminalu od 17 sati.

Sav prihod od humanitarne akcije ”Rijeka dobrih želja” namijenjen je Centru za autizam Rijeka za pomoć u izgradnji senzornog parka za štićenike centra.

Zajedničko puštanje lampiona bit će u 19 sati, na znak signalne rakete koja će biti puštena, stoga ne brzajte. Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, na Terminalu smo osigurali više štandova za podizanje lampiona kako bismo smanjili gužvu, poručuju organizatori.